eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Sevilla FC

Menesztették a Sevilla Európa-liga-győztes vezetőedzőjét

Az elmúlt időszak rosszabb eredményei miatt kell távoznia az andalúziai csapat éléről José Luis Mendilibarnak.

A sevillai együttes az idénykezdet eredményeire hivatkozva döntött a 62 éves baszk edző elküldése mellett. Az andalúziai klub a jelenlegi szezonban 11 tétmérkőzésen 2 győzelem és 4 döntetlen mellett 5 vereséget szenvedett a szakemberrel.

José Luis Mendilibar 2023 márciusában vette át az akkor a kiesőzónában lévő Sevilla irányítását a távozó Jorge Sampaolitól, és a középmezőnybe vezette a csapatot, amely

az előző idényben az Európa-ligában a budapesti döntőig menetelt, ahol az AS Roma legyőzésével a klub történetének hetedik El-sikerét jegyezte.

A Sevilla szombaton, hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Rayo Vallecanóval a spanyol élvonalbeli bajnokság 9. fordulójában és jelenleg a 14. helyen áll a tabellán.

A piros-fehérek a Bajnokok Ligája főtábláján a francia Lens csapatával 1–1-es, míg a holland PSV Eindhovennel 2–2-es döntetlent játszottak, azaz még a nemzetközi kupaporondon is nyeretlenek a mostani idényben.

José Luis Mendilibar korábban az Eibar, az Athletic Bilbao, a Valladolid, az Osasuna, a Levante és a Deportivo Alavés vezetőedzője is volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×