eur:
389.75
usd:
365.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Megszerezte első győzelmét a ZTE - eredmények, tabella

A kupagyőztes Zalaegerszeg 2-1-re nyert a vendég MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.

A ZTE-nek ez volt a negyedik tétmeccse és az első sikere az idényben - az első bajnokiját és a két Konferencia-liga-selejtezőjét elvesztette. Az újonc MTK egyelőre nyeretlen.

Eseménydús első néhány percet láthatott a közönség. A hazaiak hamar megszerezték a vezetést, de egy perccel később 11-est harcolt ki az MTK, mert Szafronov a büntetőterületen belül felrúgta Katát. A labda mögé Antonov állt oda, de csúnyán fölé rúgta. A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát, veszélyesebbek is voltak ellenfelüknél, a ZTE leginkább távoli lövésekkel próbálkozott, ám nem igazán tette próbára Demjént. A vendégtámadások hamarosan góllá értek, majd az első játékrész hajrájában részben sérülés, részben taktikai ok miatt kettőt is cserélt Boér Gábor, a házigazdák vezetőedzője. Mintegy keretbe foglalva a félidőt, a szünet előtt ismét előnybe kerültek a zalaiak: egy beadás után Hej kezére pattant a labda, Csonka játékvezető pedig a videobíró segítségével büntetőt ítélt, amelyet Tajti értékesített magabiztosan.

A fordulás után is mezőnyfölényben játszottak a fővárosiak, a hazaiak játékát sok eladott labda jellemezte. A 63. percben közel volt az egyenlítéshez az MTK, a frissen beállt Zsóri fejesénél azonban kisegítette Gyurjánt a kapufa. Néhány perc múlva aztán a zalaegerszegi kapust le kellett cserélni, mert Zsóri - teljesen feleslegesen - kézzel az arcába csapott, amiért sárga lapot kapott. A hajrában többnyire a házigazdák térfelén folyt a játék, de az MTK nem tudott élni a helyzeteivel, a Zalaegerszeg viszont szórványos kontráiból veszélyeztetett, egy szabadrúgás után kapufát is rúgott. A ZTE-nek végül sikerült kivédekeznie a kilencperces ráadást is, így otthon tartotta a három pontot.

Eredmények

Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 3-5

Zalaegerszeg-MTK Budapest 2-1

szombaton játszották:

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-4

pénteken játszották:

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 3-3

hétfő:

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good FC 20.00

szeptember 27., szerda:

Paksi FC-Debreceni VSC 19.00

A tabella

1. Újpest FC 2 1 1 - 5-4 4 pont

2. Puskás Akadémia FC 2 1 1 - 4-3 4

3. Ferencvárosi TC 1 1 - - 5-3 3

4. Debreceni VSC 1 1 - - 3-1 3

5. Kisvárda Master Good 1 1 - - 2-0 3

6. Diósgyőri VTK 2 1 - 1 4-3 3

7. ZTE FC 2 1 - 1 2-3 3

8. Paksi FC 1 - 1 - 1-1 1

9. MTK Budapest 2 - 1 1 2-3 1

10. Kecskeméti TE 0 - - - 0-0 0

11. Fehérvár FC 2 - - 2 4-7 0

12. Mezőkövesd Zsóry FC 2 - - 2 3-7 0

A 3. forduló programja

augusztus 11., péntek:

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 20.00

augusztus 12., szombat:

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00

Diósgyőri VTK-Paksi FC 20.15

augusztus 13., vasárnap:

Debreceni VSC-ZTE FC 16.30

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 18.45

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 21.00

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×