eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12.Az amerikai Michael Phelps a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Az úszó az első helyen végzett, ezzel megszerezte pályafutása 22. olimpiai aranyérmét.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megdőlt egy legenda világcsúcsa Japánban

Holló Balázs a nyolcadik helyen végzett 400 méter vegyesen a fukuokai vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitónapján.

A számot a címvédő Léon Marchand nyerte elképesztő, 4:02.50 perces világcsúccsal. A francia sztár a legendás Michael Phelps utolsó, még élő egyéni világrekordját adta át a múltnak. Az amerikai klasszis 4:03.84 perces ideje még a pekingi olimpián született cáparuhában, mostanáig a leghosszabb ideig érvényben lévő világcsúcs volt. Minden idők legeredményesebb olimpikonja, a 23-szoros aranyérmes Phelps a helyszínen nézte végig a történelmi úszást, ugyanis az NBC stábjának szakkommentátora.

A 24 éves Holló a hetedik idővel (4:12.77) került be a fináléba, előzetesen azt mondta, megpróbálja majd tartani a lépést a középmezőnnyel.

A rajt után pillangón szinte ugyanolyan erősen kezdett Holló, mint délelőtt, mindössze nyolc századdal volt lassabb. Háton kissé lelassult, délelőtti ideje ekkor már közel egy másodperccel jobb volt. Ezt követően is nagyjából ilyen különbséggel tempózott és végül a selejtezőben úszott idején nem tudott javítani,

4:13.36 perces idővel csapott célba.

Mindeközben a 21 esztendős Marchand az első tempótól az utolsóig a világcsúccsal versenyzett és a telt házas tömeg ünneplése közepette végül simán meg is döntötte Phelps csúcsát.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×