eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Concept - broken metal chain. Strong one with perfect muscles breaks the chain.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Megváltozhat a futball egyik alapvető szabálya – nagy a felháborodás

Már tesztelik Olaszországban és Svédországban is az új lesszabályt.

Kiszivárgott, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a támadó futball megsegítésének jegyében átalakíthatja a lesszabályt. A Marca napilap szerint a FIFA elnöke, Gianni Infantino kérte fel a szervezet fejlesztési igazgatójaként dolgozó Arsene Wengert, hogy találjanak ki valamit – írja a rangado.hu.

Az elképzelések szerint a jövőben csak akkor lesz lesen a támadó játékos, ha teljes testével megelőzte az utolsó védőt. Hasonló a logika, mint a labda esetében: az is csak akkor kerül pályán kívülre, ha teljes terjedelmével a vonalon túljut. A FIFA szabályalkotó testülete, az IFAB szerint ezzel a lesek száma nagyjából a felére csökkenne.

Egyelőre hatalmas az ellenállás, a német világbajnok Thomas Müller is azt mondta, hogy felesleges mesterségesen több gólt gyártani a futballban.

Egyelőre Olaszországban és Svédországban is tesztelik az új módszert.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×