eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fehérvári szurkoló a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Garancsi István: a Fehérvár már nem álmodhat bajnoki címről, de még a dobogóról sem

A főszponzor Mol távozása után jelentősen ésszerűsíteni kell a működését a fehérvári futballklubnak, a tulajdonos szerint szerethető, fiatal csapat kell, amelynek célja a biztos bennmaradás lesz.

Az új szezonnak, immár Fehérvár FC néven, jelentős változásokkal vágunk neki. Észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig - ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk" – mondta a klub honlapjának a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár tulajdonosa. Garancsi István elmondta, a főszponzor Mol távozása és a gyenge bajnoki szereplés után a csapat „más polcra” kerül az eddigiekhez képest.

A felnőtt csapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnének bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlás működését is racionalizálják. Az átalakítás részeként távozott jó pár olyan játékos a keretből, akinek a bére már nem fér bele az új költségvetésbe.

"Ebben az új helyzetben sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy olyan, megfiatalított csapat alapjait kell leraknia Juhász Rolandnak, amely szerethető a szurkolók számára, és úgy marad bent az élvonalban, hogy ne kelljen még egyszer az utolsó fordulóban izgulnunk.

Ennél merészebb célról, célokról egyelőre nem reális beszélni"

– mondta Garancsi István.

Azt is elárulta, hogy nincs új jelentkező stadionnévszponzornak, így az új szezonra Sóstói Stadion lesz a létesítmény, és a Molhoz hasonló nagyságrendű támogató sem bukkant fel, inkább helyi szinten próbálnak új szponzorokat találni.

A klubelnök találkozott Cser-Palkovics András polgármesterrel is, neki is jelezte, hogy a Mol nélkül a klub anyagi körülményei bár stabilak, de távolról sem olyanok, mint korábban. Egy olyan együttműködési lehetőségről tárgyalnak, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának, és a stadion működtetését is új alapokra helyeznék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×