eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Pekler Zalán a férfi légpuska 10 méteres alapversenyén a krakkói központú Európa Játékokon a wroclawi sportlövész központban 2023. június 23-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Pekler Zalán szerint a négy Európa Játékok-aranyéremnél is van egy fontosabb siker

Az olimpiai kvótaszerzés volt a sportlövő célja a wroclawi Európa Játékokon, minden más csak kellemes ráadás, amivel önmagát is meglepte.

"Sikerült felülszárnyalnom az összes elvárásomat, de azért négy aranyérmet hat versenyszámból még én sem vártam. Az ember mindenben szeretne győzni, úgyhogy egészen az utolsó versenyszámig beleadtam mindent, hogy gyarapítsam az érmek számát, és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult ez a verseny" – mondta az InfoRádióban Pekler Zalán sportlövő, aki négy aranyérmet nyert a wroclawi Európa Játékokon, és még egy olimpiai kvótát is szerzett.

A magyar sportoló a győzelemsorozatot értékelve, úgy nyilatkozott, hogy az összes arany megszerzése emlékezetes pillanat, de az egészen ritka, amikor egy csapat ugyanazokkal a lövőkkel meg tudja nyerni a 10 és az 50 méteres versenyszámot is.

"A vegyes párosban megszerzett győzelem pedig azért különleges, mert olimpiai versenyszámról van szó, de a cseresznyét a győzelmi torta tetejére az olimpiai kvalifikációt érő egyéni győzelem tette fel" – mondta a sportlövő, hozzátéve, hogy ebben az esetben számára a kvalifikáció fontosabb volt, mint maga az aranyérem,.

A többszörös Európa-bajnok sportlövő a siker titkaként a rengeteg edzésmunka, a jó edző, a jó felkészítő csapat és a kiváló sportpszichológus mellett a kiegyensúlyozott magánéletet nevezte meg. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az ötkarikás játékokig hátralévő most már kevesebb mint 400 napban az augusztusi világbajnokság után már nagyrészt és célirányosan csakis a párizsi olimpiára való felkészülésre fog koncentrálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×