eur:
391.05
usd:
366.27
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A gólszerző Varga Barnabást (b2) ünneplik csapattársai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Marco Rossi: „Semmit nem számít a jelenlegi első helyünk”

Mindössze három válogatott zárta a 2023-as Európa-bajnoki selejtezőket kapott gól nélkül, ezek egyike a magyar, amely csoportja élén várja az őszi folytatást.

Marco Rossi együttese – telt ház, 58 269 szurkoló előtt – 2-0-ra legyőzte a litvánokat kedd este a Puskás Arénában, sorozatban a negyedik mérkőzésén (az észtek elleni felkészülési találkozón, valamint a bolgárok, a montenegróiak és a litvánok elleni selejtezőn) nem kapott gólt. Mindössze két további együttes, a francia és a portugál áll még ugyancsak kapott gól nélkül.

A stabil védekezés mellett rengeteg helyzetet dolgozott ki a válogatott az első félidőben az egyébként a csoport leggyengébb tagjának minősíthető litvánok ellen, ám azok egészen Varga Barnabás vezető góljáig kimaradtak. Az 1-0-s vezetés után kevesebb lett a helyzet – Gazdag Dániel előtt adódott a legnagyobb lehetőség – visszaesett a csapat játéka, de Sallai Roland látványos gólja bebiztosította a győzelmet.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a szerbek éppen csak döntetlenre tudták menteni az állást Bulgáriában, a hétpontos magyar válogatott, jobb gólkülönbségével, az ötös élén állva várja az őszi folytatást, benne a szerbek elleni két találkozót.

„Nagyon örültem, hogy megszereztem a vezetést. Ilyen szurkolótábor előtt egy álom vált valóra, hogy gól tudtam lőni. Fantasztikus évem volt. Nagyon remélem, hogy a válogatottban is stabilizáltam a helyem” – mondta az első gólt szerző Varga Barnabás, aki az OTP Bank Liga legjobb játékosaként és gólkirályaként zárta a 2022–2023-as klubidényt, s aki a következő szezonban már a bajnok Ferencvárosban futballozik.

Sallai Roland, a második gól szerzője a korábbiakhoz képest kicsit más szerepkörben játszott a válogatottban, de, mint mondta, nem volt tőle ez sem idegen, mert Freiburgban a tavasz végén rendszerint ott, a középpálya jobb oldalán szerepeltették. Mint mondta, neki az a lényeg, hogy játszhasson, nem az, hogy melyik poszton. „A végén volt tíz perc, amikor engedtük, hogy a litvánok helyzeteket alakítsanak ki, erre oda kell figyelnünk a jövőben” – értékelt.

Szoboszlai Dominik viselte ezúttal is a csapatkapitányi karszalagot, amióta ő a „cséká”, még nem kapott ki a válogatott. Akadt egy Pazar lövése az első félidőben, de a bombája a kapufát találta telibe, 35 méterről. „Hazai pályán, a szurkolók előtt, friss emberekkel, szerintem úgy játszottunk, hogy mindenki elégedett lehet. Megbeszéltük, hogy akkor sem szabad kapkodni, ha nem jön a gól. Végül sikerült megszerezni a vezetést, gratulálok Varga Barnabásnak hozzá” – értékelt.

Willi Orbán ismét kiválóan irányította a védelmet. Az RB Leipzig csapatkapitánya szerint „jól kezdtük a találkozót, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nehezen jutottunk el a kapuig a második félidőben, végül a második góllal eldöntöttük a találkozót. Jó formában vagyunk, főleg a védekezésben, labdabirtoklásban viszont még fejlődnünk kell”.

„Sokszor lőttünk kapura. Nem mindig sikerrel, de ha meg sem próbáljuk, akkor nehéz gólt szerezni, főleg egy mélyen védekező riválissal szemben – boncolgatta Marco Rossi. – Montenegróban a ritmusváltások is hiányoztak, de ezúttal megvoltak. Ehhez muszáj volt kockázatot vállalni a több támadóval. A srácok végrehajtották a pályán, amit megbeszéltünk, a második félidőre viszont egy kissé elfáradtunk, többet tartottuk a labdát, és nem tudtunk mindig nagy sebességgel, dinamikusan játszani. Ezt leszámítva azonban jól teljesítettünk. A kis részletekben még mindig van javítanivaló, amin dolgozni fogunk. Semmit nem számít a jelenlegi első helyünk, mivel még csak három meccs ment le. Szeptemberben kemény mérkőzés következik Szerbia ellen, de ebben a csoportban nincs könnyű meccs, ezt mutatja a szerbek döntetlenje is Bulgáriában. A folytatásban is minden mérkőzésen a tudásunk legjavát kell nyújtanunk.”

A csoport állása a tavaszi mérkőzés után: 1. Magyarország 7 pont, 2. Szerbia 7, 3. Montenegró 4, 4. Bulgária 2, 5. Litvánia 1 pont. (Minden csapat három mérkőzésen van túl, a négyet teljesített bolgárok kivételével.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×