eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a Honvéd művészlegendája

Meghalt Kristóf Lajos. 75 éves volt. Fotóművész és szobrász volt. Több szobrot késszített Puskás Ferencről, akihez személyes kapcsolat fűzte.

A köztiszteletben álló, szerény, csendes művész Kispesten született és itt is élt haláláig. A városi házakban nőtt fel ott, ahol Bozsik József és Puskás Ferenc, csak ő nem a labdával, hanem fényképezőgéppel és bronzzal alkotott nagyot - emlékezik meg róla a Budapest Honvéd.

Azt írják, fényképezőgépével minden Honvéd-mérkőzésen ott volt. Sportfotói felejthetetlen pillanatokat örökítettek meg, Puskásról készült képei bejárták a világot.

Számtalan munkája közül kiemelkedik a Cserkesz utcai iskolában látható Kőrösi Csoma Sándor-szobor, a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában és Isztambulban található a Puskás-mellszobor, a Tichy Lajos Sportcentrumban látható Tichy-szobor, a Puskás-mellszobor a KÖKI-n, a Magyar Futball Akadémia előtti Puskás-szobor, valamint a római olimpia ökölvívó bajnokát, Török Gyulát ábrázoló mellszobor.

A Puskás Ferenc Alapítvány díjaként ismert kisplasztika is Kristóf Lajos munkája.

Úgy távozott, ahogy élt, csendesen, szerényen. Köszönjük, hogy voltál nekünk, örökre velünk maradsz - írja a klub.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×