eur:
390.98
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bartalis István (b) és Magosi Bálint örül a gólnak a Tippmix Nemzetek Tornáján játszott Magyarország - Lengyelország jégkorongmérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2020. november 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nyerő ember a hoki-vb-ről: „a legfelkészültebb csapat vagyunk”

Nem volt felhőtlen az öröme a jégkorong-világbajnokságon Bartalis Istvánnak, aki a magyar válogatott győztes gólját lőtte a franciák elleni csoportmeccs hosszabbításában. A csatár arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy minden más csapatnál többet készültek erre az eseményre, és bízik benne, hogy az osztrákok ellen lesz esélyük egy újabb sikerre. 

Erdélyi Csanád lövésének kipattanóját lőtte be Bartalis István a hirtelen halálban Franciaország ellen az elit jégkorong-vb-n, ezzel szerezte meg első győzelmét a magyar csapat, és harcolta ki, hogy legyen esélye a bentmaradásra a legjobbak között.

Bartalis István Tamperéből az InfoRádiónak elmondta, kettős érzés volt benne, mert bár győztek, ez nem sikerült a rendes játékidőben, azért ugyanis 3 pont járt volna, amivel szerinte nagy valószínűséggel elérték volna az áhított célt.

"Igazából a franciák és az osztrákok elleni mérkőzésekre készültünk, szerencsére a franciákat sok év után tétmeccsen sikerült legyőzni" - tisztázta Bartalis István.

Hogy volt-e ünneplés, azt mondta, gőzkieresztésről szó sem volt, egy nap szünet után ugyanis máris itt a következő mérkőzés, de az mindenképp öröm a csapat számára, hogy azok a szurkolók, akik időt, pénzt, energiát fordítottak a csapatra, őket ki tudták szolgálni, és mint 2016-ban, most is meg tudták hallgatni a magyar himnuszt.

A világ 16 legjobb csapata között szerinte

komolyak a különbségek a legjobbak és a legrosszabbak között, de "egy mérkőzésen bármi megtörténhet".

A folytatásban jönnek a svédek csütörtök délután (15.20), az ellenfél emberelőnyös játékát elemzik ki külön is a találkozó előtt.

"Sokkal kevesebbet lesz nálunk a korong, mint az előző mérkőzésen, erre kell felkészülni" – foglalta össze.

A válogatott fejlődéséről elmondta, nehéz megítélni a folyamatot, 7 évvel ezelőtt járt először ez a csapat A-csoportos világbajnokságon, akkor sikerült elcsípni egy közeli csapatot, ahogy most is.

"Úgy gondolom, csapatként teljes mértékben készen állunk, a legfelkészültebb csapat vagyunk ezen a világbajnokságon" - mondta Bartalis István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×