eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte a találkozó első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Nem dőlt el semmi a távoli gólok mérkőzésén: Real Madrid–Man City 1-1

Vinícius Júnior és Kevin de Bruyne egy-egy góljával döntetlenre végződött a 2022–2023-as labdarúgó BL-kiírás első elődöntőjének első mérkőzése. Real Madrid–Manchester City 1-1.

A Real Madridban Tchouaméni kimaradt, játszik viszont a két csapat tavalyi madridi mérkőzésének hőse, Rodrygo. A kezdő tizenegy: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

A Manchester Cityben nincs meglepetés: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Haaland, Grealish.

Az első hét-nyolc percben a Manchester City közel 70 százalékban birtokolta a labdát, de a Madrid szilárdan védekezett. Sőt, a legveszélyesebb lehetőség Vincícius megugrása után alakulhatott volna ki, ha Benzema jól veszi át a labdát.

A nyolcadik percben De Bruyne lövését Courtois balra vetődve védte.Utána Rodri a másik sarkot vette célba, Courtois megint védett.

A 15. perc végére a City eljutott a negyedik kaput eltaláló kísérletig, a belga kapus védett.

Továbbra is fölényben játszik a City, a Madrid kontrákkal operál, Éderson jól kimozdulva a kapujából, kivetődve mentett Benzema elől.

A 25. percben Vinícius labdát szerzett, centerezett, Ruben Dias vetődve mentett Benzema elől.

A 36. percben Modric kényszerítőzött Camavingával, a francia végigrohant, Vinícius elé tálalt, aki 20 méterről irgalmatlanul nagy gólt lőtt. 1-0 a Real Madridnak.

A félidő utolsó perceiben látványosan faragták egymást a játékosok, az eredmény nem változott, vezet a Real Madrid.

Kiegyenlített játékkal indult a második játékrész, Bernardo Silva Zidane-csele volt a legnagyobb látványosság. Aztán az 50. percben szép akció végén Benzema lőtt, alig fölé. A másik oldalon De Bruyne elöl Courtois bravúrral mentett, igaz, a középpályás lesről indult.

Haaland helyzetbe került, de Alaba remekül blokkolt.

A Madrid ezekben a percekben többet birtokolja a labdát, ez jelentős változás az első félidőhöz képest.

A Manchester City kiegyenlített, Kevin de Bruyne húszról, védhetetlenül vágta a labdát a Madrid kapujának jobb oldalába. Real Madrid–Manchester City 1-1.

A City visszavette az irányítást, a Madridnak továbbra cis csupán egy a kaput eltaláló lövése van, de abból gól lett.

Kroos szabadrúgása után Benzema közelről fejelt, Éderson vetődve védett.

A madridi cserék hoztak némi élénkséget a játékba, de egy távoli lövés volt a legveszélyesebb, Éderson védte Tchouaméni 23 méteres lövését.

Vége a mérkőzésnek, 1-1-ről folytatják majd Manchesterben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×