eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A female athlete is swimming crawl. She is wearing professional, black swim wear, swimming glasses and cap. You can see her torso, head and one hand. She is emerging from air bubbles. She is exhaling air to water and has one arm streatched in front. She is looking down. In the top of image you can see the surface of water and reflection of the scene. The background is dark blue. There are no swimming pool elements. This is a horizontal image.
Nyitókép: petrelos/Getty Images

Úgy tűnik, eldőlt, lesznek-e orosz versenyzők a vizes világbajnokságon

A júliusi vizes világbajnokságon vélhetően még nem indulhatnak el az orosz és fehérorosz sportolók.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics szerdai közleménye szerint a szervezet létrehozott egy munkacsoportot, amelynek az lesz a feladata, hogy vizsgálja meg, az orosz és fehérorosz sportolók milyen módon indulhatnának újra semleges versenyzőként a nemzetközi viadalokon.

A közlemény szerint a munkacsoport, amely a vizes sportok képviselőiből áll, elnöke pedig Maureen Croes, azonnal megkezdi a munkáját, hogy ajánlást dolgozzon ki a World Aquatics vezető testülete számára, ugyanakkor jelentést csak a júliusban sorra kerülő ülésen tesz majd.

Éppen ezért vélhetően az orosz és fehérorosz versenyzők nem lesznek ott Fukuokában, ahol július 14. és 30. között rendezik a vizes világbajnokságot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) március 28-án javasolta azt, hogy - semlegesként - engedjék vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×