eur:
394.94
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nico Hülkenberg, a Haas német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának első szabadedzésén az Albert Park versenypályán Melbourne-ben 2023. március 31-én. A futamot április 2-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Megóvta az Ausztrál Nagydíj végeredményét a Haas

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meghallgatásra idézte be a melbourne-i verseny szervezőit.

Megóvta a vasárnapi Ausztrál Nagydíj végeredményét a Haas Forma-1-es istálló, miközben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meghallgatásra idézte be a melbourne-i verseny szervezőit.

A háromszor is piros zászlóval félbeszakított futamon a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen (Red Bull) győzött, az FIA azonban később közleményben jelezte,

nézők jutottak be a pályára még azelőtt, hogy véget ért volna a viadal.

Az Ausztrál Nagydíjat szervező cég képviselőjét ezért meghallgatásra hívták be a versenyigazgatósághoz.

Az első félbeszakítás még a futam korai szakaszában történt, majd a hajrához érve egy pályán maradt gumi miatt újra megállították a küzdelmet. Ennek eredményeként három körrel a vége előtt ismét állórajtra került sor, mely után többen is összeütköztek, ezért újfent piros zászlós félbeszakítás következett. A versenyigazgatóság végül némi tanácskozás után úgy döntött, hogy az utolsó körre biztonsági autó mögött engedik el a mezőnyt, mégpedig a korábbi rajtsorrendben, s csak azok a versenyzők nem állhatnak fel újra a starthoz, akiknek az autója összetört vagy működésképtelenné vált az ütközésekben.

Ez a döntés hátrányosan érintette a Haast, melynek német pilótája, Nico Hülkenberg egészen a negyedik helyig jött fel az utolsó állórajtot követő kaotikus szituációt kihasználva. A 35 éves versenyző viszont a későbbi döntés értelmében csak hetediknek állhatott fel a rajtrácsra, és így az utolsó körben már nem tudott javítani.

A Haas vélhetően azért óvta meg a végeredményt, mert a Hülkenberg előtt harmadik Carlos Sainz Jr. (Ferrari) öt másodperces időbüntetést kapott a végül harmadikként záró Fernando Alonso (Aston Martin) kilökéséért, s így csak 12. lett. A Haas abban bízhat, hogy ha helyt adnak a kifogásainak, akkor a legjobb esetben Hülkenberg akár dobogós is lehet hivatalosan.

A versenybírók azonban közölték:

nem adnak helyt az óvásnak.

Verstappen mögött a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton (Mercedes) lett a második.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×