eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Lékai Máté (b) és a dán Henrik Mollgaard Jensen (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hatalmas gólkülönbséggel kaptak ki a magyarok Dániától

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban. A csapat az 5-8. helyért folytatja szereplését.

Lékai Máté és Bodó Richárd hat-hat, a túloldalon Mathias Gidsel kilenc, Simon Pytlick nyolc gólt szerzett.

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az 5-8. helyért pedig először pénteken játszanak, szintén a svéd fővárosban. A csapat célja az olimpiai selejtezőtornára jutás volt, amit a negyeddöntőbe jutással már elért.

A 2019-ben és 2021-ben is világbajnok Dánia 13. alkalommal jutott vb-elődöntőbe. Legutóbb 2017 januárjában veszítettek vb-mérkőzést a dánok - éppen a magyar válogatottal szemben -, sorozatban immár 25 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak, ezzel a mostani meccsen megdöntötték Franciaország vb-rekordját.

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki.

Három percben belül 3-0-ra ellépett a címvédő, de gyorsan felvette a mérkőzés fonalát a magyar csapat. A támadásban elkövetett hibákat szinte kivétel nélkül kihasználták a dánok, villámgyors ellenakciók végén betaláltak, és tovább növelték előnyüket. Védekezésben is rendkívül nehéz dolguk volt Bánhidi Bencééknek, mert a belső posztokon és a széleken is rendkívül mozgékonyak, gyorsak voltak az ellenfél játékosai.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány időkérésekkel és cserékkel próbálkozott, és bár játékosai kitartóan próbálkoztak, nagyon ritkán tudtak hatékonyan védekezni a továbbra is meglévő sebességkülönbség miatt. Az ellenfél a szünetben már kilenc góllal vezetett, egyáltalán nem látszott rajta, hogy a hét elején egy nappal kevesebbet pihenhetett, és akkor is utaznia kellett.

Az első félidő utolsó négy gólját a dánok szerezték, a másodikat pedig egy 5-1-es sorozattal kezdték (26-13), így 35 perc után már csak a végső különbség volt a kérdés. A magyar együttes nyitott védekezésre és létszámfölényes támadójátékra váltott, ennek eredményeképpen négy gólt lefaragott a hátrányából, de összességében nem változott a játék képe. A jelentős különbség ellenére a magyarok nem sokat cseréltek, nem pihentették kulcsembereiket a két nap múlva sorra kerülő következő meccsre.

Mikler Roland három, Székely Márton hat, a túloldalon Niklas Landin 12, Kevin Möller négy védést mutatott be.

A két csapat 44. egymás elleni mérkőzésén 19 magyar siker és négy döntetlen mellett 21. alkalommal nyertek a dánok.

Frissítés: a franciákkal teljes az elődöntő mezőnye

Az olimpiai címvédő Franciaország 35-28-ra legyőzte Németországot. A 35. percig érett a német meglepetés (18-20), utána azonban egy 7-1-es sorozattal elléptek a hatszoros világbajnok franciák, és az ekkor megszerzett előnyüket magabiztosan őrizték, sőt még növelni is tudták a végéig. A Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé négy gólt lőtt. A kapus Remi Desbonnet 47 százalékkal védett, ugyanis 14 lövést hárított.

Franciaország 14. alkalommal jutott a legjobb négy közé a világbajnokságon, és pénteken - immár Stockholmban - az Európa-bajnoki címvédő svédekkel találkozik.

A pénteki program

elődöntők:
Dánia-Spanyolország, Gdansk 18.00
Svédország-Franciaország, Stockholm 20.30

az 5-8. helyért, 1. játéknap:
Németország-Egyiptom, Stockholm 15.30
Magyarország-Norvégia, Stockholm 18.00

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×