eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Human heart with heart vessles inside human body and ECG, 3D illustration
Nyitókép: Dr_Microbe/Getty Images

Figyelemre méltóan javult Damar Hamlin állapota

Jobban van, de továbbra is kritikus az állapota Damar Hamlinnek, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) érdekelt Buffalo Bills védőjének, akit csapata hétfő esti, Cincinnati Bengals elleni mérkőzésén a pályán kellett újraéleszteni.

A játékos klubja csütörtökön egy rövid közleményben számolt be arról, hogy a 24 esztendős safety állapota az elmúlt 24 órában "figyelemre méltó javulást mutatott".

A majdnem tragédiába torkolló jelenet az első negyedben, 7-3-as Bengals-vezetésnél történt: a 24 éves Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte, majd ezt követően ugyan felállt, de pár másodperccel később összeesett. A mentő gyorsan a pályára érkezett, Hamlint perceken át próbálták újraéleszteni, mire sikerrel jártak. A játékos pulzusa ugyan visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×