eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Youtube

Dráma a pályán: meccs közben esett össze az NFL-játékos, a pályán élesztették újra - videó

A játékosnak leállt a szíve egy ütközést követően, kritikus állapotban van.

A Buffalo Bills és a Cincinnati Bengals mérkőzését az eset után félbe is szakították. Damar Hamlin, a Bills játékosa Tee Higgins-szel ütközött, ellenfele jobb válla érte a mellkasát. Az ütközés után Hamlin felállt, jobb kézzel megigazította arcvédőjét, majd három másodperc elteltével összecsuklott és a földre esett - írja a The Guardian.

Ezt követően tíz másodpercen belül ott volt mellette a segítség a CNN tudósítása szerint: először csapatának tagjai siettek hozzá, de öt percen belül mentőautó volt már a pályán.

Hamlin újraélesztését is megkezdték, majd az összeesés után fél órával a mentő el is hagyta a stadiont a játékossal. Az eset helyi idő szerint este 20 óra 55 perckor következett be, a meccs félbeszakításáról és későbbi időpontra halasztásáról 22 óra után egy perccel döntöttek.

Coy Wire korábbi NFl-játékos, a CNN szakkommentátora elmondta:

soha nem látott még olyat, hogy egy ütközésnek ilyen következménye lett volna.

Hamlinnek sem a nyaka, sem a feje nem sérült meg: később kiderült, hogy hirtelen szívleállása volt. Donté Stallworth korábbi NFL-játékos hozzátette: sosem látta még, hogy valakit a pályán élesztettek volna újra NFL-meccsen.

Damar Hamlin 24 éves, karrierjét 2021-ben kezdte meg a Buffalo Billsnél. Szívrohama ismét kiemelt figyelmet irányít az amerikai foci biztonságának emelésére - az évek során fény derült arra, hogy a játék közben elszenvedett ütközések hatására az agyműködés komoly hanyatláson mehet át. Coy Wire szerint a biztonság terén zajló egyértelmű fejlődés jele az, hogy most Hamlin esetét követően leállították a mérkőzést - tíz éve ez biztosan nem így történt volna véleménye szerint.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×