eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Youtube

Dráma a pályán: meccs közben esett össze az NFL-játékos, a pályán élesztették újra - videó

A játékosnak leállt a szíve egy ütközést követően, kritikus állapotban van.

A Buffalo Bills és a Cincinnati Bengals mérkőzését az eset után félbe is szakították. Damar Hamlin, a Bills játékosa Tee Higgins-szel ütközött, ellenfele jobb válla érte a mellkasát. Az ütközés után Hamlin felállt, jobb kézzel megigazította arcvédőjét, majd három másodperc elteltével összecsuklott és a földre esett - írja a The Guardian.

Ezt követően tíz másodpercen belül ott volt mellette a segítség a CNN tudósítása szerint: először csapatának tagjai siettek hozzá, de öt percen belül mentőautó volt már a pályán.

Hamlin újraélesztését is megkezdték, majd az összeesés után fél órával a mentő el is hagyta a stadiont a játékossal. Az eset helyi idő szerint este 20 óra 55 perckor következett be, a meccs félbeszakításáról és későbbi időpontra halasztásáról 22 óra után egy perccel döntöttek.

Coy Wire korábbi NFl-játékos, a CNN szakkommentátora elmondta:

soha nem látott még olyat, hogy egy ütközésnek ilyen következménye lett volna.

Hamlinnek sem a nyaka, sem a feje nem sérült meg: később kiderült, hogy hirtelen szívleállása volt. Donté Stallworth korábbi NFL-játékos hozzátette: sosem látta még, hogy valakit a pályán élesztettek volna újra NFL-meccsen.

Damar Hamlin 24 éves, karrierjét 2021-ben kezdte meg a Buffalo Billsnél. Szívrohama ismét kiemelt figyelmet irányít az amerikai foci biztonságának emelésére - az évek során fény derült arra, hogy a játék közben elszenvedett ütközések hatására az agyműködés komoly hanyatláson mehet át. Coy Wire szerint a biztonság terén zajló egyértelmű fejlődés jele az, hogy most Hamlin esetét követően leállították a mérkőzést - tíz éve ez biztosan nem így történt volna véleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×