eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Két bukaresti csapat kapta el a magyarokat a hétvégén

Szombaton a Ferencváros a CSM-től Érden, vasárnap a Győr a Rapidtól Bukarestben kapott ki a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Győri Audi ETO KC 30-27-re kikapott a román Rapid Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, B csoport

Rapid Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 30-27 (15-16)

lövések/gólok: 52/30, illetve 49/27

gólok hétméteresből: 5/3, illetve 3/0

kiállítások: 2, illetve 6 perc

A győriek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Ana Gros is hiányzott, ráadásul Line Haugsted még nincs tökéletes egészségi állapotban.

Ahogyan múlt szombaton, ezúttal is remek színvonalú meccset játszott egymással a magyar és a román bajnok. Mindkét kapus, Ivana Kapitanovic, illetve Silje Solberg bravúros védésekkel kezdett, a Rapid a hatékonyabb védekezésének köszönhetően vezetett 5-2-re. A 12. percben Ambros Martín győri vezetőedző időt kért és cserékkel próbálkozott, mert a hazaiak nagy iramot diktáltak és tovább növelték a különbséget.

A meccs első harmadában a vendégek tíz lövést rontottak, de 14-10-es állásnál a románok időt kértek, viszont ezzel megtörték a saját lendületüket. Az ETO emberhátrányban megkezdte a felzárkózást, egy 5-0-s sorozat végén egyenlített, sőt két másodperccel az első félidő vége előtt - a meccs során először - megszerezte a vezetést.

A második felvonás elején már hárommal vezetett az ötszörös BL-győztes Győr, de ezután megint sokasodtak a hibák. A Rapid előbb egyenlített, majd újra előnybe került. Az utolsó tíz percen belül előbb az ETO egyenlített, majd a fáradhatatlannak tűnő, és ebben az időszakban pontosabban játszó bukarestiek egy 3-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

A magyar együttes mindhárom büntetőjét kihagyta

a meccsen.

A vendégeknél Stine Oftedal, Estelle Nze Minko és Rü Unhi öt-öt gólt szerzett, Silje Solberg négy, Sandra Toft tíz lövést védett. A hazaiaknál Sorina Grozav és Eliza Iulia Buceschi hét-hét, Marta López Herrero öt gólt lőtt, Ivana Kapitanovic 16 védéssel zárt.

  • A hat győzelemmel és két vereséggel rendelkező ETO jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában lép pályára,
  • a három sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros pedig ugyanazon a napon a cseh Baník Most együttesét fogadja Érden.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×