eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma
A portugál Cristiano Ronaldo, miután csapattársa, Bruno Fernandes berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Uruguay mérkőzésen a Loszail Stadionban 2022. november 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Kemény Dénes: én a kispadra ültetném Ronaldót, így lehetne nyerőember

A labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakaszában már az erős válogatottak érvényesítik a tudásukat – vélekedik a legendás vízilabda-kapitány, aki ha a portugálok szakvezetője lenne, bátor húzásra szánná el magát.

Véget érnek kedden a nyolcaddöntők a labdarúgó-világbajnokságon Marokkó Spanyolországgal, Portugália pedig Svájccal játszik. A marokkói válogatott a torna eddigi meglepetéscsapata volt, de Kemény Dénes szerint a spanyolok dolgát legfeljebb megnehezíthetik.

"Megváltozott egy kicsit a menü, mert amióta ki-ki meccsek vannak, alapvetően az erős csapatok érvényesítik a tudásukat, Marokkó nemcsak meglepetéscsapat, az elmúlt két évtizedben nagyon feljött az afrikai, azon belül pedig az észak-afrikai futball, úgyhogy teljesen normális, hogy számolni kell velük, ugyanakkor ezért Spanyolország teljesen más kategória" – mondta az InfoRádió vb-szakértője.

A portugál válogatott a svájciakkal küzd majd meg, és a szurkolók egy része szerint nem is biztos, hogy Cristiano Ronaldónak a kezdőcsapatban lenne a helye. Ezzel egyetért a háromszoros olimpiai bajnok pólóedző is.

"Egy kicsit feltüzelném azzal Cristiano Ronaldót, hogy kispadra ültetem, és két előnyöm lenne: amikor pályára lép, akkor

110 százalékot adna, illetőleg egy relatíve fáradtabb csapattal szemben játszana frissen.

Egyáltalán nem lenne ördögtől való, nyilván meg kell vele beszélni" – mondta Kemény Dénes, de hozzátette, hogy ezt nem szabad úgy alkalmazni, mint a Manchester Unitedben, ahol az utolsó pillanatokra küldte volna a menedzser a pályára.

"Az tényleg indokolatlan, ne ő legyen az időhúzó csere, de ha a második félidő 15-20. percében beteszek egy friss, gólérzékeny játékost, szemben egy fáradó mezőnnyel, akkor az ő tudásával szinte biztos, hogy olyan mintha a bankba mennék a betétemért. Ki tudom venni rajta keresztül azt az egy-két gólt, ami eldöntheti a meccset. Nem értek ilyen szinten a futballöltöző légköréhez, de gondolkodó emberekről van szó" – mondta.

Kemény Dénes beszél arról is, hogy kedvenc csapata, a Manchester United játékosai remekelnek a vb-n, akár Rashford, akár Casemiro, akár Maguire, akár Bruno Fernandes kiemelkedően teljesített az elmúlt hetekben. "Én most azt látom, hogy a United megnyugodhat, hogy jól válogatja össze a kerettagokat, és könnyen lehet, hogy a vb után ebből profitálni fognak" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×