eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Szilágyi Zoltán, a Debrecen vezetőedzője a női kézilabda NB I-ben játszott DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2022. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szilágyi Zoltán: rendszerszintű problémáink vannak

Nem csak erőnléti okai voltak annak, hogy a magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a nyolc közé az Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak a nemzeti együttesnek hat játékost is adó DVSC női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Szilágyi Zoltán.

A DVSC játékosai csalódottak voltak az Európa-bajnokság után, és Szilágyi Zoltán is így érez, hiszen mindenki többet várt ettől az Eb-től. "Nem tudta elérni a csapat a célját, és ebben természetesen benne voltunk rendesen mi is, hiszen hat válogatott játékosunk vett részt az Európa-bajnokságon" – mondta a DVSC női kézilabdacsapatának vezetőedzője az InfoRádióban.

A társaság egyik fele csalódott, de akinek jobb volt a teljesítménye, annak valamivel jobb most a mentális állapota Szilágyi Zoltán szerint.

"Itt elsősorban Vámos Petrára gondolok, aki mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott és húzóembere volt a magyar válogatottnak, vagy akár Tóvizi Petrára,

aki nagyot lépett előre ezen az Európa-bajnokságon,

ő is sok percet töltött a pályán, elég jó teljesítményt nyújtva. És voltak olyan játékosaink, akik mélyen a tudásuk alatt szerepeltek, nem játszottak jól – ők a többieknél is jobban el vannak keseredve."

Az erőnlétet ért kritikákra a vezetőedző úgy reagált, hogy bár van alapjuk, nem lehet az összes problémájukat erre visszavezetni. Úgy látja, rendszerszintű problémáik vannak, amiket évek óta nem tudnak megoldani, hiszen nemcsak ezen a világversenyen nem érték el a céljukat, hanem sok évre visszamenőleg lehetne az ilyen eseteket sorolni.

"Ráadásul itt a válogatott erőnléti edzőjével folyamatosan kapcsolatban voltunk, és a szóban forgó teszteredmények tekintetében végig javítottunk. A júliusi első felmérés után a következő szeptemberi visszamérésnél már komoly előrelépéseket nyújtottuk. Beszéltem az erőnléti edzővel, tehát az nem igaz, hogy a csapat 80 százaléka le van maradva a nemzetközi elittől. Igen, vannak bizonyos képességek, amelyekben van elmaradás, de nem mindegyikben, és bizonyos játékosaink kifejezetten jó eredményeket értek el a teszteken. Főleg, ha azt nézzük, hogy a hatodik mérkőzést a szlovénok ellen a szövetségi kapitány nyolc játékossal hozta le, és az utolsó 5 percben sikerült eldöntenünk azt a saját javunkra, akkor nem mondható az, hogy az erőnlétünk teljesen rossz."

Szilágyi Zoltán úgy látja, hogy más maga a fizikum, és más az állóképesség. Az előbbivel vannak problémáik, de azt gyerekkorban kell fölépíteni, több év alatt. A klubban folyó munkát tekintve nem találja egyértelműen igazságosnak ezt a kritikát. Ugyanakkor az erőnlét természetesen mindig lehetne jobb, de nem ez volt a DVSC női kéziseinek vezetőedzője szerint elsősorban a probléma.

A Szilágyi Zoltánnal készült interjú teljes változatát kedd este fél nyolckor kezdődő Hetes című magazinban hallhatják az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×