eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Szilágyi Zoltán, a Debrecen vezetőedzője a női kézilabda NB I-ben játszott DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2022. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szilágyi Zoltán: rendszerszintű problémáink vannak

Nem csak erőnléti okai voltak annak, hogy a magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a nyolc közé az Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak a nemzeti együttesnek hat játékost is adó DVSC női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Szilágyi Zoltán.

A DVSC játékosai csalódottak voltak az Európa-bajnokság után, és Szilágyi Zoltán is így érez, hiszen mindenki többet várt ettől az Eb-től. "Nem tudta elérni a csapat a célját, és ebben természetesen benne voltunk rendesen mi is, hiszen hat válogatott játékosunk vett részt az Európa-bajnokságon" – mondta a DVSC női kézilabdacsapatának vezetőedzője az InfoRádióban.

A társaság egyik fele csalódott, de akinek jobb volt a teljesítménye, annak valamivel jobb most a mentális állapota Szilágyi Zoltán szerint.

"Itt elsősorban Vámos Petrára gondolok, aki mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott és húzóembere volt a magyar válogatottnak, vagy akár Tóvizi Petrára,

aki nagyot lépett előre ezen az Európa-bajnokságon,

ő is sok percet töltött a pályán, elég jó teljesítményt nyújtva. És voltak olyan játékosaink, akik mélyen a tudásuk alatt szerepeltek, nem játszottak jól – ők a többieknél is jobban el vannak keseredve."

Az erőnlétet ért kritikákra a vezetőedző úgy reagált, hogy bár van alapjuk, nem lehet az összes problémájukat erre visszavezetni. Úgy látja, rendszerszintű problémáik vannak, amiket évek óta nem tudnak megoldani, hiszen nemcsak ezen a világversenyen nem érték el a céljukat, hanem sok évre visszamenőleg lehetne az ilyen eseteket sorolni.

"Ráadásul itt a válogatott erőnléti edzőjével folyamatosan kapcsolatban voltunk, és a szóban forgó teszteredmények tekintetében végig javítottunk. A júliusi első felmérés után a következő szeptemberi visszamérésnél már komoly előrelépéseket nyújtottuk. Beszéltem az erőnléti edzővel, tehát az nem igaz, hogy a csapat 80 százaléka le van maradva a nemzetközi elittől. Igen, vannak bizonyos képességek, amelyekben van elmaradás, de nem mindegyikben, és bizonyos játékosaink kifejezetten jó eredményeket értek el a teszteken. Főleg, ha azt nézzük, hogy a hatodik mérkőzést a szlovénok ellen a szövetségi kapitány nyolc játékossal hozta le, és az utolsó 5 percben sikerült eldöntenünk azt a saját javunkra, akkor nem mondható az, hogy az erőnlétünk teljesen rossz."

Szilágyi Zoltán úgy látja, hogy más maga a fizikum, és más az állóképesség. Az előbbivel vannak problémáik, de azt gyerekkorban kell fölépíteni, több év alatt. A klubban folyó munkát tekintve nem találja egyértelműen igazságosnak ezt a kritikát. Ugyanakkor az erőnlét természetesen mindig lehetne jobb, de nem ez volt a DVSC női kéziseinek vezetőedzője szerint elsősorban a probléma.

A Szilágyi Zoltánnal készült interjú teljes változatát kedd este fél nyolckor kezdődő Hetes című magazinban hallhatják az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 08:47
×
×
×
×