eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Novák András: a női kézilabda-válogatottnak mindenben fejlődnie kell

Nem lesznek személyi változások a magyar női kézilabda-válogatott stábjában az Európa-bajnoki 11. hely után, de még szorosabbra fűzik az együttműködést a klubokkal, és szükség esetén plusz felkészülési napokat is beiktatnak.

"Az eredmény nem ad okot elégedettségre. Ha azonban azt vizsgáljuk, hogy egy-egy játékos mennyit fejlődött, hogy kiktől kaptunk ki, akkor némi reményt van arra, hogy elérjük a fő célunkat, az olimpiát" – mondta az InfoRádióban Novák András.

A Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója szerint a stáb az elnökség előtt beszámolt a tanulságokról, melyek hasonlók, mint a férfiaknál: az elmúlt fél évben jelentős változások történtek az erőnléti és a szakmai szegmensekben.

"A női válogatottnak szinte minden olyan elemében fejlődnie kell, amit mérni tudunk"

– mondta. Ebbe beletartoznak az erőnlét és a mentális felkészülés is. Ugyanakkor megjegyezte, személyesen sokallja a mentális felkészülés mértékét, hiszen a korábbi generációk nagyjai enélkül is sikeresek voltak. "Egy picit szerintem túllihegjük" – mondta, hozzátéve, hogy ennek ellenére szükség van a lelki tréningezésre is.

"Aki többször hivatkozik a mentális felkészülés szükségére, az ne kezdjen semmilyen sportot, de ha mégis elkezdi és ezt vallja magáról, akkor a felkészülést oldja meg maga" – mondta. Szerinte ugyanis a válogatottnál ezen legfeljebb segíteni lehet, de megoldani biztosan nem.

Novák András kifejtette: a feladatuk annak biztosítása, hogy a válogatott sok időt tölthessen együtt. Ez lehet év közben egy-egy napos válogatott szünet, vagy többhetes nyári felkészülés, ugyanakkor mindezt nem könnyű egyeztetni a klubokkal, mert szinkronban kell lennie a pihenőidőnek és a mérkőzéseknek.

"Ezt meg lehet csinálni ügyesen és jól, de mindegyik félnek akarnia kell, elsősorban a játékosoknak" – mondta a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×