eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kifizetik lelépési pénzüket a Liu fivérek

Az országváltás indokairól is beszéltek, de nem mondták ki, hogy Kínába mennek.

Interjút adtak az országváltásukat a sportági szövetségen keresztül bejelentő Liu fivérek a Nemzeti Sportnak, amelyben az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázók minden lényeges, még felmerülhető kérdésre választ adtak.

A cikkből kiderül, a sporttörténelmi sikert elért, kínai származású magyar testvérpár kész kifizetni a szövetség által kért lelépési pénzt, az országváltás indoka pedig az, hogy nem látták biztosítottnak sportkarrierjüket Magyarországon a jövőben.

Liu Shaolin Sándor megfogalmazása szerint akkor kezdtek elbizonytalanodni, amikor megtudták, a szövetség nem tartja együtt az edzői stábot.

Öccse, Liu Shaoang hozzátette, többször egyeztettek a szövetséggel, hogy ne engedjék szétmenni az edzői triót, de nem jártak sikerrel.

"Sőt, a szövetségnek a mai napig sincs kidolgozott szakmai terve erre az olimpiai ciklusra" - fogalmazott a fiatalabbik Liu fivér. Fájlalják azt is, hogy "a szövetség eltitkolta, hogy Dzse Szu Csunnal csak rövid távú szerződést kötött", olyat, amely nem tart a következő olimpiáig. "Megingott a bizalmunk a szövetségben, bizonytalanná vált a jövőnk, okkal vetődött fel bennünk, miként tudjuk így hozni az újabb sikereket, hogyan tervezzünk így Milánóig."

A sportot minden más elé helyezik, továbbra is a legjobbak akarnak lenni, de ehhez a feltételek itt már "nem biztosítottak".

Az új országban - amelyről nem beszéltek - "nulláról" kezdenek mindent, válogatókon kell kiharcolniuk a szereplést, anyagi követeléseik nincsenek, sőt a lelépési pénzt ki fogják fizetni.

Szerződésük március 31-én járt le a szövetséggel.

Az egyaránt olimpiai, világ- es Európa-bajnok gyorskorcsolyázók augusztusban jelentették be, hogy - követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát - Kínában készülnek az idényre. Az országváltási kérelmükről múlt kedden adott először tájékoztatást az MOKSZ.

A 26 éves Liu Shaolin Sándor a 2018-as, phjongcshangi olimpián a váltóval nyert ötkarikás aranya mellett vb-ken kétszer, Eb-ken pedig hatszor diadalmaskodott. Két évvel fiatalabb öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpián két-két arany- és bronzérmet nyert, emellett hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×