eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Ferencváros játékosai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzés után a Groupama Arénában 2022. október 27-én. Ferencváros - AS Monaco 1-1.
Nyitókép: Illyés Tibor

Európa-liga: a Barcelona és a Man United közül az egyik kiesik, mire a Ferencvárossal találkozhatna

Gera Zoltán húzta ki az Európa-liga playoffkörének párosítását Nyonban. „Elintézte”, hogy a Barcelona és a Manchester United közül az egyik biztosan hamarabb befejezze e szezonbeli nemzetközi szereplést, mint a Ferencváros.

Nyonban 13 órától sorsolják az Európa-liga playoffkörének párosítását. Ebben az Európa-liga csoportmásodikjai és a BL-ből átkerült csapatok találkoznak majd, 2023 februárjában.

A sorsolásnál megkötés, hogy a csoportmásodikok a kiemeltek, így csak a BL-ből átkerültekből kaphatnak ellenfelet. A mérkőzéseket majd februárban rendezik. Fontos tudni: a döntőt majd Budapesten, a Puskás Arénában játsszák, május 31-én.

A Ferencváros és további hét Európa-liga-csoportgyőztes már biztosan a nyolcaddöntő résztvevője, azt a kört március első felében játsszák, az is ismert, hogy a Fradi március 16-án fogadja Budapesten az ellenfelét.

A mostani párosítások győzteseiből kaphat majd ellenfelet, nyolc lehetséges ellenfélből egyet.

Gera Zoltán, az UEFA Európa-liga idei nagykövete a színpadon. Beszélt arról is, micsoda öröm a számára, hogy korábbi klubja, a Ferencváros is versenyben van a sorozatban. Elárulta Pedro Pintónak a Fradi-.szurkolók álmát: játsszon a csapat a döntőben, a Puskás Arénában. „Természetesen ez egy nagyon nagy álom” – mondta mosolyogva.

A felvezetés után jöhetett a sorsolás:

FC Barcelona–Manchester United

Juventus–FC Nantes

Sporting CP–FC Midtjylland

Sahtar Donyeck–Stade Rennais

AFC Ajax–1. Union Berlin

Bayer 04 Leverkusen–AS Monaco

Sevilla FC–PSV Eindhoven

FC Salzburg–AS Roma

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×