eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Callum Styles (b), Schäfer András (b2) és Szalai Attila (j), valamint az olasz Jorginho (j2) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2.
Nyitókép: Kovács Tamás

Sportal.hu: Új online sportoldal indul a Ringier kiadásában

A Ringier kiadó új sportoldalát készítő szerkesztők célja a globális sportmédiapiacon való terjeszkedés mellett egy olyan honlap létrehozása, amit a sportolók és a szurkolók is szeretnek.

A Ringier Kiadó Kft. egy egész Európában működő kiadóvállalat, melyben mindig főszerepet kapott a sport. Magyarországon korábban többek között a Nemzeti Sportot is birtokolta, de az utóbbi években itthon nem volt sportérdekeltsége – mondta az InfoRádióban Kecskés István, az új online sportkiadvány, a sportal.hu főszerkesztője.

Pár éve a nemzetközi kiadóvállalat megvásárolta Bulgáriában a sportal.bg nevű internetes oldalt, így elkezdődött a sportmédia beruházás a svájci kiadón belül. Ennek eredményeképp október 3. óta Magyarországon is működik a kiadó oldala.

Ezzel párhuzamosan a svájci cég többek között megszerezte a sportrajongók által kedvelt Livescore nevű eredményközlő oldal tíz százalékos tulajdonát, emellett a Sportradarnál is jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezik.

Céljuk egy olyan oldalt készítése, melyet a szurkolók, a sportolók, az egyesületek és szövetségek egyaránt kedvelnek. A sportal.hu szlogenje "együtt a lelátón", vagyis

szeretnék szurkolói szemmel nézni az eseményeket.

Fontos alapelvük, hogy ne csak az első helyezés számítson, hiszen az egyéni csúcsnak is lehet örülni.

A Ringier kiadó globálisan szeretne bekerülni az öt legnagyobb sportmédia termékelőállító kiadó közé. Ennek egy része a magyar sportoldal is, de a szerkesztőség felé elvárás, hogy a piacvezetők között szerepeljen.

A portálon minden sportággal foglalkoznak "atlétikától vízilabdáig", de az arányok a népszerű sportok felé tolódnak el. "Magyarországon van egy közel hetvenezres Puskás Aréna, ami adott esetben kicsinek bizonyul az olaszok ellen, ha sorsdöntő Nemzetek Ligája-meccset kell játszani" – mondta Kecskés István, hozzátéve, hogy itthon a magyar futball népszerűbb, mint a nemzetközi.

A portálon ez viszi majd a főszerepet, de foglalkoznak majd egyéni versenyekkel, kontinensviadalokkal, világbajnokságokkal is, amelyek nem a futballról szólnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×