eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Scheidler Géza, MASZ Sportszakmai Igazgató, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Távozik posztjáról a budapesti atlétikai vb főszervezője

A távozás indoklása szerint az általa irányított Kiemelt Atléta Program „az eddigieknél is több figyelmet és energiát követel”. Utódját még nem jelentették be.

Deutsch Péter távozik a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

A szervezőbizottság sajtóközleménye szerint mivel a magyar atlétaválogatott az idei versenyszezonban rendkívül sikeres volt a müncheni Európa-bajnokságon és a nemzetközi utánpótlás-versenyeken is, a Deutsch Péter által vezetett, és éppen a sikeres világbajnoki szereplés érdekében elindított Kiemelt Atléta Program még az eddigieknél is több figyelmet és energiát követel. A sportvezető ezért döntött úgy, hogy távozik a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

"Eddig is hittünk atlétáink jó szereplésében, de mostanra bizonyossá vált, hogy jó úton járunk és minden energiánkat arra kell fordítani, hogy a magyar csapat a legjobb körülmények között, a legjobb formában vegyen részt a jövő évi világbajnokságon" – fogalmazott a közleményben Deutsch Péter.

Hozzátette, hisznek abban, hogy a világbajnokság nem pusztán cél, hanem egyben eszköz is, épp ezért a kiváló rendezés mellett ugyanannyira fontos a magyar atlétika erősítése is. "Ez egyszerre jelenti a válogatott és az utánpótlás fejlesztését, valamint a sportág népszerűsítését. Egy évvel a világbajnokság előtt világossá vált számomra, hogy az előkészítő munka a megfelelő szakmai stábbal kitűnő irányban halad és nekünk, akik hosszú évtizedek óta élünk és dolgozunk a magyar atlétikában és hosszú távon szeretnénk képviselni a sportág érdekeit, a világbajnokságig hátralévő időszakban már elsősorban a magyar válogatott részvételére és a sportág népszerűsítésére kell az erőinket koncentrálni" – mondta a sportvezető.

A Kiemelt Atléta Program a világbajnoksághoz kötődő sportágfejlesztési programok egyike és a lényege, hogy szakmai, anyagi és szervezési hátteret biztosítson a programban részt vevő atléták és sportszakemberek számára a felkészüléshez. Célja, hogy az atlétikai világbajnokságok történetének legnagyobb létszámú magyar csapata indulhasson jövőre Budapesten,

legalább 25 atléta jusson ki a versenyre, és közülük 3-5 döntős is legyen.

Annak érdekében, hogy a magyar atlétika érdekei markáns képviselethez jussanak, a szövetség elnöke mellett Deutsch Péter is tagja lett a világbajnokságot előkészítő és szervező legfelső irányító testületének.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a közleményben kiemelte, egyetért Deutsch Péterrel abban, hogy mostantól számára és számukra a legfontosabb a magyar atlétika érdekeinek képviselete, valamint a magyar csapat felkészítése.

"Éppen ezért nemcsak, hogy támogattam a döntése meghozatalában, hanem kifejezetten javasoltam is neki, hogy miután a szervező cégben az előkészítő munkát elvégezte és a csapat összeállt, tudását és energiáit elsősorban a hazai szakmai feladatokra, valamint a vb hosszú távú pozitív hatásainak gyarapítására koncentrálja" – fogalmazott Gyulai Miklós.

Az új vezető személyével kapcsolatos bejelentés a következő napokban várható.

(Fotó: Scheidler Géza, MASZ Sportszakmai Igazgató, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×