eur:
388.96
usd:
358.79
bux:
68211.87
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Az aranyérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

14 Eb-érem - Így összegez a kajak-kenusok szövetségi kapitánya

Olimpiai eloszlás: 2 arany, 2 ezüst, 1 bronz. Tavalyi olimpiai bajnokaink nagyja nélkül.

A magyar kajak-kenu válogatott 14 érmet, 7 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a vasárnap véget ért müncheni multisport Eb keretében megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon, a dobogós helyek közül öt - 2-2-1 eloszlásban - olimpiai számban született.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány értékelésében úgy fogalmazott: maximálisan elégedettek lehetnek, mert

azokat a számokat, amelyeket a két héttel korábbi kanadai világbajnokságon megnyertek, ezúttal is sikerült megnyerni.

"Mellé nyertünk még hármat és az olimpiai számokban is előreléptünk az érmek és a pontszerzések szempontjából is. Az idei világversenyeken a tavalyi

hat olimpiai bajnokunkból öt nem versenyzett,

ezzel együtt ez a fiatal csapat a vb-n és az Eb-n is meg tudta nyerni a pontversenyt, az Eb-n az éremtáblázat élén végzett, ez nagyon nagy dolog" - mondta a szakember.

Kiemelte, hogy a női kajak szakág az olimpiai számokban is előrelépett, de természetesen várják vissza azokat a rutinos versenyzőket, akik az idei szezont különböző okok miatt kihagyták.

"Ha visszajönnek a tapasztalt versenyzők és még tanítják a fiatalokat, akkor hatalmas eredményeket tudunk majd elérni" - fűzte hozzá.

Hüttner szerint férfi kajakban Magyarország visszakerült a térképre a négyeseknél - a vb-11. hely után ezúttal negyedik lett a csapat -, s ez nagyon fontos a jövő évi olimpiai kvalifikáció szempontjából. A kapitány ismét kiemelte a K-1 1000 és Nádas Bencével K-2 500 méteren győztes Kopasz Bálintot, aki a vb után az Eb-n is duplázott a két ötkarikás számban.

"Ez sporttörténelmi tett. Ilyen profi versenyzővel nagyon ritkán találkozik az ember." - fogalmazott.

Hüttner Csaba szerint a két világversenyről összesen négy érmet hazahozó Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros idén nagyon sokat fejlődött, évről évre előrelép, s reméli, hogy a jövőben versenyben lesz a győzelemért.

A szövetségi kapitány többször elmondta, hogy az ideit egy próbaévnek szánja a 2023-as kvalifikációs világbajnokság előtt.

"Nem dőlhetünk hátra, a mezőny láthatóan nagyon erős. Tervet kell készítenünk arra, hogy akár az eredményesség rovására is, de jövőre megszerezzük a maximális számú kvótát. Sok versenyzőnk van, aki eredményes lehet az ötkarikás játékokon, s a lebonyolítástól függően sok friss emberre is lesz szükségünk Párizsban" - mondta Hüttner Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 30. 16:20
×
×
×
×