eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Hornyák Zsolt, a felcsúti csapat vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. október 24-én. A Puskás Akadémia 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Simán kikapott a Puskás Akadémia a Konferencia-ligában

A Puskás Akadémia 3-0-ra kikapott a portugál Vitória Guimaraes otthonában a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

Az első félidőben nem tudott egyenrangú ellenfele lenni a hazaiaknak a magyar együttes, amely már a negyedik percben hátrányba került, és a szünetig nem is tudott megújulni. A félidő hajrájában ráadásul a második gólját is megszerezte a Guimaraes, amely tökéletesen uralta a meccset a szünetig, és megérdemelten vonulhatott az öltözőbe kétgólos előnnyel.

Fordulás után sokat javult a Puskás Akadémia játéka, és a portugálok is bele-bele hibáztak saját passzaikba, így az első húsz percben csak a felcsúti csapatnak voltak helyzetei, amelyek azonban kimaradtak. Percekkel később a Guimaraes csereként beállt játékosa egy perccel a pályára lépése után betalált, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. A magyar együttes a háromgólos hátrány ellenére a lefújásig próbálkozott a szépítéssel, de ez nem sikerült, így a visszavágón nagy bravúrra lenne szüksége a továbbjutás kiharcolásához.

A visszavágót egy hét múlva rendezik a felcsúti Pancho Arénában, a továbbjutó csapatra a horvát Hajduk Split vár a következő körben.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Vitória Guimaraes (portugál)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Guimaraes, 14 863 néző, v.: Henrik Nalbandjan (örmény)

gólszerzők: Lameiras (4.), T. Silva (39.), A. Silva (65.)

sárga lap: D. Silva (92.), A. Silva (98.), illetve Van Nieff (48.), Stronati (67.)

korábban:

Kairat Almati (kazah)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)

MOL Fehérvár FC-Gabala SC (azeri) 4-1 (1-1)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×