eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
KELOWNA, CANADA - JANUARY 24: Kevin Constantine, head coach of the Everett Silvertips stands on the bench against the Kelowna Rockets on January 24, 2015 at Prospera Place in Kelowna, British Columbia, Canada.  (Photo by Marissa Baecker/Getty Images)
Nyitókép: Marissa Baecker/Getty Images

Kinevezték a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitányát

A következő két idényben Kevin Constantine irányítja szövetségi kapitányként a világelitbe feljutott csapatot – jelentette be a hazai szövetség (MJSZ).

A tájékoztatás szerint a 63 éves amerikai tréner a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője marad, s a két feladatot egyszerre látja el. A válogatott vezetésére vonatkozó megállapodás további egy szezonra vonatkozó opciót tartalmaz.

"Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók eljönnek a meccseinkre, azt érezzék, hogy a játékosoknak fontos a válogatott, dolgozni, küzdeni akarnak. Nem ígérhetek győzelmeket vagy eredményeket, de remélem, hogy lesz részünk győzelemben, és el is hisszük, hogy képesek vagyunk nyerni" - jelentette ki Contstantine, hozzátéve, abban bízik, hogy a magyar válogatott hokisokat "csapattá lehet formálni", és a szurkolók látják majd, hogy a játékosok keményen dolgoznak, versenyképes együttest alkotnak, s csapatként küzdenek.

Az új kapitány célja az, hogy megbízatásának ideje alatt a magyar jégkorong minden szintjén előrelépés történjen - írta az MJSZ.

Sipos Levente, a szövetség főtitkára a közmédiának azt mondta, az A csoportos szereplés kivívásával a magyar válogatott irányítása több jó szakember számára vonzó kihívást jelent, ugyanakkor,

mivel egy év áll rendelkezésre a felkészülésre, és több játékos a Fehérvárban szerepel, Constantine pedig magas szinten jegyzett edző, végül rá esett a választásuk.

"A folyamatos építkezés miatt gondolkodtunk hosszú távban, és előny, hogy Kevin Magyarországon tartózkodik, így jóval több alkalommal tud találkozni, kapcsolatot tartani a játékosokkal" – jelentette ki Sipos, aki azt is elárulta, hogy az elvárások ugyanazok az új kapitánnyal szemben is, mintha olyan trénere lenne a válogatottnak, aki nem dolgozik klubcsapatnál közben.

"Jól ismeri az itteni viszonyokat, az edzőket, a hokisaink zömét, az elsődleges cél pedig az, hogy azokat a meccseket tudja megnyerni a válogatottal, amelyek a világelitben való bennmaradást szolgálják. Ehhez komoly elemző munkára lesz szükség, de bízunk abban, hogy ezt meg fogja oldani" – mondta a főtitkár.

Constantine az észak-amerikai ligában (NHL)

volt a San Jose Sharks, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils főedzője is,

később a francia, a svájci és a lengyel ligában, valamint Dél-Koreában is dolgozott. A fehérvári együttest tavaly nyár óta irányítja, a csapat pedig legutóbb az osztrák bázisú liga (ICEHL) döntőjéig jutott.

A magyar válogatott előző kapitánya, Sean Simpson a május elején véget ért ljubljanai divízió I/A világbajnokság után nem hosszabbított szerződést. Irányításával a magyarok másodikak lettek a vb-n, így 2008 és 2015 után, harmadszor jutottak fel a világ legjobbjai közé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×