eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Udvardy Panna a belga Elise Mertens ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének második fordulójában 2022. június 29-én. A mérkőzés sötétedés miatt félbeszakadt.
Nyitókép: MTI/EPA/Kieran Galvin

Két meccslabdáról esett ki az utolsó magyar Wimbledonban

Udvardy Panna a belga Elise Mertens elleni 2. fordulós mérkőzése két lejátszott szett után szerdán félbeszakadt.

Udvardy Panna elvesztette a döntő szettet a belga Elise Mertens ellen, így egyesben a második fordulóban búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A WTA-rangsorban századik magyar játékos és az esélyesebb Mertens (31.) találkozója szerdán este sötétedés miatt félbeszakadt.

Az első játszmát Udvardy nyerte, majd a rivális egyenlített úgy, hogy két meccslabdát is hárított,

így csütörtökön kora délután a döntő szettet kezdték a felek.

Ebben Mertens azonnal elvette Udvardy adogatójátékát, a sajátját pedig hozta, így lépéselőnybe került. A folytatásban, 2:3-nál és 3:4-nél több bréklabdája is volt a magyar teniszezőnek, végül a hetedikkel sikerült élnie, ezzel egyenlítenie. A folytatásban adogatóként kilenc bréklabdát hárítva Udvardy kínkeservesen került 5:4-es előnybe, innentől azonban egyetlen játékot sem nyert, azaz a 3 óra 18 perces összecsapás végén Mertens örülhetett, aki a 2018-as bajnok, 15. helyen kiemelt német Angelique Kerberrel találkozik a harmadik fordulóban.

Udvardy kiesésével egyesben már nincs magyar versenyben Wimbledonban.

Elise Mertens (belga, 24.)-Udvardy Panna 3:6, 7:6 (7-5), 7:5

Búcsú párosban is

Bondár Anna és Udvardy Panna kettőse is búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyének első fordulójában.

Bondár - oldalán a belga Greetje Minnennel - az első helyen kiemelt Elise Mertens, Csang Suaj belga, kínai duóval csapott össze, és két szettben, 58 perc alatt maradt alul.

Udvardy és partnere, az amerikai Kaitlyn Christian is kiemelt kettőssel játszott: a tizedikként rangsorolt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál párost főleg a második játszmában kényszerítették nagy csatára, de végül 69 perc alatt kikaptak.

Eredmények, női páros, 1. forduló

Elise Mertens, Csang Suaj (belga, kínai, 1.)-Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga) 6:3, 6:1

Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez (amerikai, ausztrál, 10.) - Udvardy Panna, Kaitlyn Christian (magyar, amerikai) 6:3, 7:5

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×