eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Virth Balázs
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Virth Balázs: Milák Kristóf előre megy, nem hátra

A világcsúcstartó, vb-címvédő úszó edzője is értékelt.

Virth Balázs, Milák Kristóf edzője az M4 Sport-nak adott interjút a vb-címédés után.

"Abszolút megdöbbentőnek tűnhet Milák Kristóf világcsúcsa, de az utolsó edzőtábor után Milák Kristóf és Kapás Boglárka is feltámadt, nem is klasszikus alapozást végeztünk másfél hétig" - utalt a körülményekre és a felkészülési hajrát érő váratlan eseményekre az edző.

A versenynapon viszont már volt előzménye, hogy világcsúcsot úszhat majd Milák Kristóf.

"Nem viccből mondom, hogy piros volt a paradicsom, nem sárga, Milák Kristóf előre megy, nem hátra" - tette hozzá.

Tudta, hogy az utolsó 20 méter "csípni fog" a sportolónak, de bízott benne, hogy meglesz a világcsúcs.

"Nekem fontos volt, hogy edzőként hozzá tudjak tenni a teljesítményhez" - utalt arra, hogy az olimpia után szegődött mellé Milák Kristóf. "Sokat tanultam Milák Kristóf előző edzőjétől, Selmeci Attilától, akivel mindent megnyert, ráadásul állandóan jöttek a problémák a világbajnokság előtt is, covidos is volt Milák Kristóf, de nem nagyon izgult, és beleállt" - mondta még Virth Balázs.

Ismert, saját világcsúcsán majdnem 4 tizedmásodpercet javítva védte meg vb-elsőségét 200 méteres pillangóúszásban Milák Kristóf a budapesti viadalon a Duna Arénában.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×