eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Facebook/Hosszú Katinka

200 pille, nők - Kiejtették Hosszú Katinkát, egyikük Kapás Boglárka volt

Címvédőként a 8. idővel döntős Kapás Boglárka, Hosszú Katinka 13. helyen zárt az elődöntők során.

A címvédő Kapás Boglárka a nyolcadik idővel pont bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe, Hosszú Katinka pedig a 13. helyen végzett kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként a háromszoros olimpiai bajnok ugrott medencébe, a 33 éves klasszis - aki a 2017-es hazai rendezésű vb óta először úszta ezt a számot világversenyen - délelőtti teljesítményén (2:11.22) ugyan javítani tudott, de 2:10.64 perces idejével nem volt esélye a fináléba kerülésre.

Hosszú az elődöntő után az M4 Sportnak azt mondta, tudta, hogy a 200 pillangó a leggyengébb száma, ennek ellenére nem örül, hogy nem sikerült beverekednie magát a fináléba.

"Nem vagyok százszázalékos formában, de remélem, a 400 vegyes jól sikerül majd" - értékelt.

A címvédő Kapás szokásához híven a hajrájában bízott, ráadásul az övé volt az erősebb futam, 2:07.89 perces idejével azonban éppen becsúszott a fináléba.

"Brutális volt bejönni ide, jó érzés ilyen közönség előtt úszni. Mindent beleadtam, mert tudtam, hogy erre van szükségem. Erős idők születtek, nagyon örülök, hogy 2:08 percen belüli idővel értem célba" - fogalmazott Kapás, akit a felkészülés során sokáig derékfájdalom hátráltatott.

A leggyorsabb a kanadai tehetség, Summer McIntosh volt: a 15 éves tengerentúli versenyző 2:05.79 perces junior világcsúccsal zárt összesítésben az élen.

Fiúk

Kós Hubert az ötödik idővel bejutott a döntőbe 200 méter vegyesen,

Török Dominik Márk pedig a 15. helyen végzett kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A 19 éves Kós, aki tavaly ugyanebben a medencében junior világcsúcsot úszott (1:56.99), délelőtti idejéből (1:58.47) több mint egy másodpercet tudott faragni és 1:57.23 perccel csapott célba.

"Sokkal jobb volt ez az úszás, mint a reggeli, most lassabban kezdtem. A gyorsra így is elfogytam, de a döntőre van egy harmadik taktikám is. Régóta nem javítottam meg az egyéni csúcsomat, remélem, szerdán sikerülni fog" - értékelt az M4 Sport kamerája előtt Kós.

Török Dominik Márk elmaradt az előfutamban úszott idejétől (1:59.41), így nem tudta teljesíteni célját, amely az volt, hogy közelebb kerüljön egyéni csúcsához (1:59.02), mivel 2:00.71 perccel zárt.

"Azt sajnálom, hogy nem sikerült két perc alatt célba érnem, de magamhoz képest így is jót úsztam. Ahhoz képest, honnan kezdtem szeptemberben, hálás vagyok, hogy idáig jutottam, nagyon új nekem, hogy nemzetközi versenyen szereplek, tapasztalatszerzésnek kiváló volt" - fogalmazott futama után Török.

Az előfutam legjobbja a 400 méter vegyesen minden idők második legjobb idejével győztes francia Léon Marchand volt, aki fél órával a 200 méter pillangó fináléját követően - ahol a világcsúccsal diadalmaskodó Milák Kristóf mögött második lett - 1:55.75 perces idővel csapott célba.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×