eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szamara, 2018. július 7.Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a csapata 2-0 arányú győzelmét ünnepli az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Svédország - Anglia mérkőzés végén Szamarában 2018. július 7-én.(MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

Az angolok „meggyőző győzelmet” várnak a magyarok ellen

Nem először játszik magyar csapat a kedd esti mérkőzés helyszínén, a wolverhamptoni Molineux Stadionban. A tekintélyes The Times is emlegette a hétvégén, hogy 1954 decemberében az akkor Európa (egyik) legerősebb klubcsapatának számító Bp. Honvéd a korabeli angol eminenssel, a Wolvesszal csapott össze.

Állítólag annak a mérkőzésnek az alapján fogalmazódott meg az igény a Bajnokcsapatok Európa-kupája létrehozására. Jellemző, hogy a stadion felújítása után, 1993 decemberében a Farkasok a Honvédot hívták meg „díszvendégnek”.

Nem valószínű, hogy a ma esti Nemzetek Ligája-mérkőzés hasonló futballtörténelmi mérföldkő lesz, de semmiképpen sem számíthat a magyar válogatott könnyű kilencven percre. Túl azon, hogy az angolok elleni soha nem volt az, most szinte győzelmi kényszerben játszik a háromoroszlános válogatott a gyengébb júniusi eredményei miatt.

„Anglia meglehetősen fásult környezetben él, ahol a játékosok és a szurkolók egyaránt futballfáradtságtól szenvednek, Southgate csapatát pedig nagyítóval nézik, miután nem úgy indult, ahogy a szurkolók remélték. Az eddigi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken három kifejezetten gyenge teljesítménye akadt, kezdve a magyarországi vereséggel, aztán a Harry Kane a hajrában belőtt büntetőjével döntetlenre mentett meg németországi találkozóval, majd az olaszok elleni gól nélküli döntetlennel szombaton a Molineux-ban.

Akcióból nincs gól. Kevés az ötlet, az izgalom vagy az energia. Az angol csapatból hiányzott mindenféle X-faktor.

Ezért van szüksége Southgate-nek és Angliának egy lehetőleg meggyőző győzelemre, a telt házas Molineux-ban a magyarokkal szemben.

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) reméli, hogy a meccs incidensek nélkül fog lezajlani, miután a legutóbbi válogatott meccseken a közönség viselkedése kifogásolható volt” – írta Phil McNulty, a BBC vezető szakértője.

A magyar csapat szempontjából a legnagyobb kérdés, hogy milyen fizikai állapotban lesznek a kulcsjátékosok. Érdemes megismételni: az 1954-es vb nagy menetelése, a nyugatnémetek, a brazilok, az uruguayiak és újra a nyugatnémetek ellen vívott mérkőzések óta ennyire megerőltető négy meccsben nem volt része a magyar válogatott ilyen rövid idő alatt.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×