eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A spanyol Rafael Nadal a trófeával ünnepel, miután 6:3, 6:3, 6:0 arányban győzött a norvég Casper Ruud ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 5-én. Rafael Nadal 14-edszer nyert férfi egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Injekciókkal játszott - Jövőjéről beszélt a győztes Rafael Nadal

A spanyol 14. alkalommal nyerte meg a Roland Garros férfi egyes viadalát.

A váratlanul egyoldalú finálé 2 óra 18 percig tartott, az mérkőzésről itt írtunk, statisztikák kíséretében.

Rafael Nadalt a mérkőzés után faggatták.

"Hihetetlen dolog számomra itt játszani ebben a fantasztikus támogatásban, amit tőletek kapok" - mondta a mérkőzés után a Philippe Chatrier közönségének a spanyolok klasszisa. "Nem igazán tudom kifejezni, mit érzek most, de az biztos, soha nem hittem abban, hogy 36 évesen még versenyképes leszek, és a számomra legfontosabb pályán még egy döntőt vívhatok" - emelte ki Nadal.

Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal

A GS-rekorder játékos esetleges visszavonulásáról - melyről az elmúlt napokban rengeteget cikkeztek a nemzetközi sajtóban - a mérkőzés után csak annyit mondott, nem tudja, mit hoz majd a jövő, de a sérülései ellenére továbbra is harcolni fog.

Később, a sajtótájékoztatón elmondta: amennyiben nem talál más megoldást a problémára,

nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.

"A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot" - válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.

Újfajta kezeléseket fog kapni

Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.

"Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni" - mondta a füves viadal kétszeres bajnoka.

Jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján.

"Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet"

- zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.

A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái - pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma - miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×