eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter

Futballmeccsen száguld majd át a Vuelta kerékpáros mezőnye

Az Atletico Madrid láthatja vendégül a háromhetes körverseny mezőnyét – egy bajnoki meccs szünetében.

A világ harmadik legnagyobb presztízzsel rendelkező kerékpáros körversenyének szervezői szeretnének valami igazán nagy dobással előrukkolni: a spanyol Marca sportlap szerint szeretnék, ha a mezőny végighaladna egy futballstadionon, miközben ott meccset rendeznek. A 150-nél is több bringás azonban nem zavarná a mérkőzést az elképzelések szerint, ugyanis a remények szerint félidőben hajtanának át a gyepen – írja a vezess.hu.

Erre akár idén sor kerülhet, az év utolsó háromhetesének utolsó, 21. szakaszán. Már a kijelölt stadion is megvan, az Atletico Madrid szeptember 11-én, vasárnap játszik majd bajnoki meccset, ott lehet ez a félidei attrakció.

A stadionbeli kirándulás a 100,5 km-es szakasz közepe táján lenne, de a 15 perces félidei szünet nagyon kevés: nincs sok esély arra, hogy hagyományos versenyben a bringások együtt, egy mezőnyben maradjanak, főleg nem egy háromhetes utolsó szakaszán, ahol a legfáradtabbak hajlamosak lemaradni a főmezőnyről.

Ha idén nem jön össze a terv, a következő években a Vuelta szervezői azon lesznek, hogy valamilyen módon megvalósítsák a futball és a kerékpársport házasítását. Korábban már voltak erre próbálkozások Spanyolországban: a 2001-es Vuelta finise a Real Madrid stadionjában volt, 2019-ben pedig a bilbaói San Mamés gyepszőnyegén tett meg egy kört a mezőny, mielőtt az aznapi szakasz elkezdődött volna.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×