eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A gólszerző ferencvárosi Ryan Mmaee (b2), mellette csapattársai, Kristoffer Zachariassen (b), Róbert Mak (b3) és Henry Wingo (j) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott  Vasas FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. február 9-én. A Ferencváros 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Így lehet bajnok a Ferencváros vasárnap este

Az FTC férfi labdarúgó-csapata tizenegy pontos előnnyel vezet a Puskás Akadémia előtt az OTP Bank Liga 29. fordulója előtt. Amennyiben a különbség az első és a második helyezett között a vasárnap esti, Újpest elleni derbi végére legalább tizenkét pontra nő, a zöld-fehérek a hátralévő mérkőzésektől függetlenül sorozatban negyedszer is bajnokok.

Abban az esetben, ha a Puskás Akadémia szombat este győz a MOL Fehérvár ellen, biztosan elmarad ezen a hétvégén a bajnokavatás. Ugyancsak biztosan elmarad a bajnokavatás, ha az Újpest nyer a Groupama Arénában.

Ha a Puskás Akadémia kikap a MOL Fehérvártól, marad 48 pontja. Ám ezzel nem biztos, hogy megőrzi a második helyét, a Kisvárda ugyanis, amennyiben legyőzi a Debreceni VSC-t, 49 ponttal megelőzi. Ebben az esetben a Ferencvárosnak legalább 61 pont kell a bajnoki címhez, de két pontot nem tud szerezni egy mérkőzésen, csak egyet vagy hármat. Vagyis: Ha a Puskás Akadémia kikap, de a Kisvárda nyer, a Ferencvárosnak győznie kell.

Ha a Puskás Akadémia kikap, ahogyan fentebb rögzítettük, marad 48 pontja. Ha a Kisvárda nem tudja legyőzni a DVSC-t, pontszámban a PAFC mögött marad. Ebben az esetben a Ferencvárosnak legalább 60 pont kell a bajnoki címhez, ezt már az Újpest elleni döntetlennel is eléri.

Ha a Puskás Akadémia döntetlent játszik a MOL Aréna Sóstóban, akkor 49 pontja lesz. Ugyanennyi lehet a Kisvárdának is, ha legyőzi a Debrecent, meg is előzi Hornyák Zsolt csapatát, jobb gólkülönbséggel, de a Fradi feladata szempontjából ennek nincs jelentősége. Ebben az esetben a Ferencvárosnak legalább 61 pont kell a bajnoki címhez, azaz ha a Puskás Akadémia döntetlent játszik, a Ferencvárosnak győznie kell.

A 29. forduló párosítása

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry

Péntek, Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 20.00

Kisvárda Master Good–Debreceni VSC

Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.00

Zalaegerszegi TE FC–Paksi FC

Szombat, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 17.45

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC

Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.00

Ferencvárosi Torna Club–Újpest FC

Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30

Gyírmót FC Győr–Budapest Honvéd

Vasárnap, Gyirmót, Alcufer Stadion, 19.30

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×