eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
MADRID, SPAIN - MARCH 9: Karim Benzema (9) of Real Madrid celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of sixteen leg two match between Real Madrid and Paris Saint-Germain at Estadio Santiago Bernabeu on March 09, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images

Óriási fordítással lépett közelebb a bajnoki címhez a Real Madrid

A Real Madrid az első félidőben kétgólos hátrányba került a Sevillával szemben a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga vasárnapi rangadóján. A második játékrészben, részint a kiválóan sikerülő cseréknek is köszönhetően feltámadt és óriásit lépett a bajnoki cím felé.

A tartalékos összeállításban kezdő Madrid ellen a Sevilla az első félidő végén Ivan Rakitic és Eric Lamela egy-egy találatával kétgólos előnmybe került. Carlo Ancelotti váltott a szünetben, Camavinga helyére beállt Rodrygo, aki aztán a mérkőzés legjobbja lett.

Daniel Carvajal a balhátvéd (!) helyéről küldött átadásából szépített az ötvenedik percben, majd ő alakította ki a 92. percben Karim Benzemának a helyzetet, amelyet a francia szupersztár, szokásához híven, gólra váltott. A kettő között az ugyancsak csereként beálló Nacho is szerzett egy gólt, ugyancsak Daniel Carvajal előkészítése után.

A játékvezető 2-1-nél nem adta meg Vinícius Júnior teljesen szabályos gólját.

A bajnoki táblázaton a 75 pontos Real Madrid vezet, még hat mérkőzése van hátra. A kettővel kevesebb találkozót letudó Barcelona hátránya 15 pont, a Sevilla kiszállt a bajnoki versengésből, miután csak 60 pontja van, tizenöt pontos hátrányt nem lehet ledolgozni a Real Madrid ellen hat forduló alatt.

A Barcelona holnap, hétfőn este fogadja a Cádizt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×