eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gálfi Dalma a második helyezettnek járó trófeával a valenciai keménypályás női tenisztorna döntőjét követő eredményhirdetésen 2021. szeptember 19-én. A döntőt az olasz Martina Trevisan nyerte 4:6, 6:4, 6:0 arányban.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Ana Escobar

Magyar győzelem a Billie Jean King Kupán

A házigazda törököket sikerült legyőzni Antalyában. Szerdán a dánok következnek.

Gálfi Dalma és Jani Réka megnyerte a páros mérkőzést, így a magyar válogatott 2–1-re legyőzte a házigazda törököket a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

Babos Csaba szövetségi kapitány a párharc előtt közölte, hogy ha 2-0-s előnyre tesz szert a csapat, akkor Udvardy Pannát és Jani Rékát küldi pályára Ayla Aksuval és Berfu Cengizzel szemben. Mivel azonban Udvardy egyes sikere után Bondár Anna kikapott Ipek Öztől, a csata 1-1-re állt, a szakvezetés pedig úgy döntött, hogy Gálfit és Janit nevezi az utolsó mérkőzésre.

Az ellenfél 3:0-lal kezdett, de Gálfiék két brékkel 5:3-ra fordítottak, csakhogy nem tudták adogatóként lezárni a szettet (5:5). A magyar duó 6:5-nél ismét a játszmáért szervált, és ekkor már két bréklabdát hárítva, 41 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatás két gyors brékkel indult (1:1), aztán fej fej mellett haladtak a felek 5:6-ig. A következő gémben a törökök elvették a vendégek szerváját, és 52 perc alatt kiegyenlítettek.

Az utolsó játszma 3:3-nál dőlt el, amikor a magyar kettős brékelt, majd 5:3-nál ismét, így fogadóként sikerült lezárnia a 2 óra 9 perces meccset.

Így a válogatott 2-1-es összesítéssel a törökök fölé kerekedett, és szerdán 9 órától a dánokkal csap össze az MTA Teniszakadémia salakpályáin. Az A csoport tagja még Szerbia és Észtország.

Eredmény, A csoport: Magyarország-Törökország 2-1

Gálfi Dalma, Jani Réka-Ayla Aksu, Berfu Cengiz 7:5, 5:7, 6:3

Bondár Anna-Ipek Öz 4:6, 4:6

Udvardy Panna-Pemra Özgen 6:1, 6:1

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×