eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Bayern véget vetett Sallaiék jó sorozatának, szokatlan másodpercek a meccsen

A Leipzig legyőzte idegenben a Dortmundot.

A címvédő és listavezető Bayern München 4-1-re nyert a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A magyar válogatott keddi felkészülési mérkőzésén, Belfastban győztes gólt szerző futballista a 62. percben hagyta el a pályát, cseréje, Nils Petersen gyakorlatilag egyből egyenlített, a sorozatban tizedik bajnoki címükre hajtó müncheniek azonban a hajrában háromszor is betaláltak.

A Freiburgnak így hat mérkőzés után megszakadt veretlenségi sorozata.

A 86. percben néhány másodpercig 12 Bayern-játékos volt a pályán. Julian Nagelsmann vezetőedző Corentin Tolissót és Kingsley Comant lecserélte, a helyükre Marcel Sabitzer és Niklas Süle érkezett, de a negyedik játékvezető Coman esetében rossz számot írt a táblára, ezért a francia szélső néhány másodpercig a pályán maradt, miközben már a cseréje is beállt.

"A negyedik játékvezető rossz számot mutatott, ezért Coman nem tudta, hogy le kell jönnie. Nyolc vagy kilenc másodpercig így játszottunk. Ez nem befolyásolta a meccset, de azért egy kicsit furcsa. Normális dolog, hogy témát szolgáltat a szurkolóknak" - nyilatkozta Nagelsmann.

A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich kijelentette, klubja nem tervezi megóvni a meccset.

A negyedik helyezett RB Leipzig rendkívül simán, 4-1-re nyert a második helyen álló Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A Signal Iduna Parkban a koronavírus-járvány óta első alkalommal, 763 nap elteltével rendezhettek teltházas mérkőzést, ez 81 365 nézőt jelentett.

A szurkolók ugyan varázslatos hangulatot teremtettek, de az eredményben csalódtak, mivel a három magyart foglalkoztató lipcsei gárda remek játékkal, a két gólt és egy gólpasszt jegyző Konrad Laimer vezérletével könnyedén diadalmaskodott.

A vendégeknél Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta az összecsapást, Szoboszlai Dominik pedig a 78. percben lépett pályára.

A Lipcse már tíz mérkőzés óta veretlen a Bundesligában.

Bundesliga, 28. forduló:

Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 1-1 (0-1)

Eintracht Frankfurt-Greuther Fürth 0-0

SC Freiburg-Bayern München 1-4 (0-0)

TSG 1899 Hoffenheim-VfL Bochum 1-2 (0-1)

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 2-1 (2-1)

Borussia Dortmund-RB Leipzig 1-4 (0-2)

pénteken játszották:

Union Berlin-1. FC Köln 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 15.30

Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×