eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri versenypályán 2022. március 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Afrika felé nyitna a Forma–1

Akár 30 futam is lehet egy idényben.

Tovább szeretnék növelni az egy idényben sorra kerülő futamok számát a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói, akik az afrikai kontinens felé is nyitni akarnak.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója Dzsiddában, a hétvégi Szaúdi Nagydíj helyszínén arról beszélt a Sky Sports televíziós csatornának, hogy az amerikai kontinens, valamint Kína mellett Afrikában is nagy lehetőségek rejlenek.

"Óriási az érdeklődés ott a Forma-1 iránt, miközben a versenynaptárunk földrajzi kínálatából egyelőre hiányzik" - fogalmazott az olasz szakember. Az egyik lehetséges helyszín a dél-afrikai Kyalami, ahol 1993-ban rendeztek utoljára F1-es viadalt.

Az idei szezonban rekordot jelentő, 23 futammal számolnak a szervezők, 2025-ig pedig ezt a számot 24-re növelnék. Az 56 éves Domenicali azt mondta, lát lehetőséget arra, hogy akár 30 nagydíj legyen egy esztendőben, ugyanis világszerte nagy az érdeklődés a versenysorozat iránt.

"Az csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e találni a megfelelő egyensúlyt, hiszen meg akarjuk tartani a klasszikus, régi versenyhelyszíneket, miközben perspektívát kívánunk adni más, új rendezőknek" - mondta az elnök-vezérigazgató.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×