eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Elvették Szentpétervártól a BL-döntőt

Erről az UEFA rendkívüli ülésén döntött.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága pénteki rendkívül ülésén úgy döntött, hogy Szentpétervár helyett Párizsban rendezik a Bajnokok Ligája idei döntőjét.

Az orosz város május 28-án lett volna a finálé házigazdája, azonban az UEFA megfosztotta a rendezési jogtól az Ukrajna ellen indított orosz katonai támadás miatt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

Az UEFA hivatalos közleményében köszönetet mondott Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek személyes támogatásáért és elkötelezettségéért. Párizs legutóbb 2006-ban adott otthont BL-döntőnek.

A szervezet végrehajtó bizottsága arról is döntött, hogy az orosz és ukrán válogatottnak, illetve a kluboknak további intézkedésig semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket.

Az UEFA egyik legnagyobb szponzorával, a BL-sorozat névadó támogatójával, az orosz Gazprommal kapcsolatban egyelőre nem született döntés a végrehajtó bizottság ülésén. A Gazprom a 2024-es németországi Európa-bajnokságnak is kiemelt szponzora.

Csütörtökön a német másodosztályban szereplő Schalke 04 labdarúgóklub bejelentette, hogy a mezekről eltávolítja a Gazprom logóját, ezzel reagálva az orosz katonai támadásra.

Az UEFA közölte, minden segítséget megad a kimenekítéshez az Ukrajnában élő labdarúgók és családjaik számára. Egyúttal jelezte, hogy szükség esetén rendkívüli ülést hív össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×