eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j)  és Christian Horner csapatfőnök ünnepel, miután a pilóta megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idényzáró, abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Max Verstappen lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédő Lewis Hamiltont az utolsó körben megelőzve elsőként ért célba.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Kemény kijelentést tett a Red Bull csapatfőnöke

Külső nyomásra távolította el posztjáról Michael Masi versenyigazgatót a Nemzetközi Automobil Szövetség, ami nincs rendjén – vélekedik Christian Horner.

Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem múlt héten jelentette be, hogy a 2022-es idénytől kezdődően a versenyigazgatói feladatokat Niels Wittich és Eduardo Freitas felváltva látják majd el, a tavalyi Abu-Dzabi Nagydíjon történtek miatt pedig Michael Masinak távoznia kellett posztjáról.

A Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek határozott véleménye van: szerinte külső nyomás miatt szabadultak meg a versenyigazgatótól – írja az f1vilag.hu.

„Nehéz ügy ez. Az FIA dolga. Szigorú döntés, szerintem nagyon nehéz helyzetben volt tavaly. Úgy éreztük, hogy sok döntés szólt ellenünk az elmúlt év során. Ha azt nézzük, milyen erőforrások álltak rendelkezésére azokhoz képest, amikkel a csapatok rendelkeznek, óriási különbségekről beszélhetünk” – mondta Horner, és hozzátette: szerinte túl nagy nyomás érkezett Masi eltávolítására, ami nem helyes.

Horner úgy érzi, Max Verstappen megérdemelten lett világbajnok, ráadásul 22 verseny alapján kell megítélni a szezont. Sok döntés született ellenük is, de a végén jutott némi szerencse is.

„Taktikailag résen voltunk a végén. Amikor 5 körrel a vége előtt jött a baleset, azonnal reagáltunk. Behívtuk Maxot, új gumikat kapott, a Mercedes pedig kint hagyta Lewist a pályán 44 körös gumikon, amik már a végüket járták” – emelte ki.

„Kicsit homályos a dolog, mert ha visszanézzük a versenyt, a Mercedesnek két lehetősége is lett volna arra, hogy kiálljon a bokszba. Ott volt a virtuális biztonsági autós időszak, majd a biztonsági autó. A versenyző kétszer is kérte, hogy hadd álljon ki, de ők kint hagyták. És ez tette őt sebezhetővé a végén. Mi taktikailag jól csináltuk, és ilyen apró dolgokon múlik” – tette hozzá a csapatfőnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×