eur:
392.81
usd:
368.02
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Budapest Turizmusáért díjjal kitüntetett Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár megnyitóján a V. kerületi Vörösmarty téren felállított Hüttében 2018. november 9-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az új MOB-elnök az új olimpiai célt is kitűzte: 200+200!

Legyen meg a 200. arany 2030-ig - mondta Gyulay Zsolt.

Kitűzzük a 200+200 célt, azaz legyen a párizsi olimpián 200 fős a magyar csapat, és szerezzük meg a 200. olimpiai aranyérmünket 2030-ig - jelentette be Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) január végén megválasztott elnöke.

A MOB honlapján megjelent nyilatkozatában az 57 éves sportvezető felidézte, hogy 1988-ban kajakos olimpiai bajnokként került a MOB tagjai közé, majd három olimpiát felölelő sportpályafutása után sem szakadt el a mozgalomtól.

"2009-ben a MOB egyik alelnökévé választottak, én voltam felelős az első ifjúsági olimpiáért. Borkai Zsolt vezetése alatt elnökségi tagként vettem részt a munkában. 2017-től nem vállaltam tovább ezt a feladatot a jogosítványait vesztett szervezet életében, de MOB-tagként nem távolodtam el teljesen. Az elmúlt hónapokban kialakult, és decemberben bizalmatlanságig fokozódó helyzetben úgy éreztem, hogy segíthetek. Az érezhető bizalomvesztés miatt már a novemberi közgyűlést követően is foglalkoztatott a gondolat, hogy mit tennék én egy ilyen helyzetben, de számomra is váratlanul elég gyorsan kellett döntést hoznom arról, hogy ezt elnökként megpróbálom végrehajtani" - fejtette ki Gyulay Zsolt, hozzátéve, jelenleg Párizsig gondolkodik, erre a bő két és fél esztendőre tervez.

A MOB első embere közölte, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vagy a Hungaroring Zrt. vezetőjének lenni - utóbbinak most is az élén áll - szép és nagy feladat, de kevésbé érintette meg érzelmileg, mint ez a kihívás. Hangsúlyozta, ebben a közegben él közel negyven éve, mindenkit ismer, és különösen erős a kötődése és az elkötelezettsége.

"A tradícióink és a 127 éves MOB tekintélyének megőrzéseként álmodunk egy önálló székházról, ami egy modern, XXI. századi, interaktív olimpiai múzeummal is kiegészülve alkalmas lenne arra, hogy az értékeink bemutatásáért és a fiatalok megnyeréséért korszerű módon tegyünk" - jelentette ki Gyulay Zsolt, majd rátért a célokra: kitűzik a 200+200 célt, azaz legyen a párizsi olimpián 200 fős a magyar csapat, és szerezzék meg a 200. olimpiai aranyérmet a magyar sportolók 2030-ig.

A legutóbbi, tokiói játékokon 173 fős volt a magyar küldöttség, és Magyarország 184 olimpiai bajnoki címet szerzett eddig.

"A pekingi téli olimpia idején sajátos aspektus, hogy a 2008-as pekingi nyári játékok során a mélyponton voltunk. A három aranyérem jól tükrözte az egész magyar sport állapotát. Utána új korszak kezdődött. Kezdődjön most is új korszak, ideje, hogy megtaláljuk a MOB új helyét a magyar sportban" - fűzte hozzá Gyulay Zsolt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×