eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Csipes Tamara (j), Kozák Danuta (b4), Kárász Anna (b3) és Bodonyi Dóra (b2), a női kajak négyes tagjai átveszik az Év Egyéni Sportágak Csapatversenye díjat Szabó Tündétől, sportért felelős államtitkártól (b5) és Szécsi Zoltán egykori válogatott vízilabdázótól (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csipes Tamara: darabokra szedném az év sportolója díjamat, és kiosztanám

Az év női sportolója érdeklődésünkre elárulta, az olimpia óta csak most kezdett újra edzeni, ez az év a visszalendülésről is fog szólni. Lányának igen hálás, olimpiai bajnok apját pedig szerinte mindenki elismeri, mert olyan szeme van a csapathajóhoz, mint senkinek.

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áront, a nőknél a kétszeres olimpiai aranyérmes kajakozó Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A Honvéd versenyzője két díjat is átvehetett a Nemzeti Színházban rendezett gálán, mert a női kajaknégyes is nyert kategóriájában.

"Nagyon jól éltem meg a tokiói olimpia napjait, és nem csak a sikereim miatt. Úgy éreztem, hogy megértem arra, hogy ott legyek, és elérjem, amit szeretnék" – utalt a magyar kajakosmezőnyben tapasztalható folyamatos és kemény versengésre, ami a válogatottba kerülésért zajlik.

A tokiói termés számára egy arany és egy ezüst, de az egész olimpia a tengernyi verseny közül olyan élményként marad meg benne, ami soha nem fog elfakulni.

Az év sportolója díjat egy kicsit népszerűségi versenynek tartja,

a díjat pedig nagyon szívesen darabokra szedné, és kiosztaná azok között, akiket még szerinte megillet.

Csipes Tamara az előző olimpiai ciklust úgy kezdte, hogy gyermeke született, ezt követően "négy évet fejlődhetett mint anya, mint ember és mint sportoló".

"Sok mindenben segített a lányom, sok mindenben sokkal nehezebb volt, de plusz motivációt jelentett, hogy van. Amikor nagyon nehéz volt, akkor sem adtam fel, mindenhol ott volt velem" – mutatott rá az elmúlt évek személyes alapvetésére.

A versengésről részletesebben is beszélt.

"Gyerekkorunk óta versenyzünk egymás ellen, ezért nem kell ezt nagyon túlgondolni. A versenypályán riválisok vagyunk, de amikor kiszállunk a hajóból, akkor ezt abszolút tudjuk kezelni. Egy élsportolónak tudnia kell ezt rendezni magában, és ebben csak megerősíti az embert, hogy utána az ember egy hajóba ül a riválisaival, és még jobban megszületik a bizalom közöttünk."

Arról, hogy a négyest Csipes Ferenc, Tamara olimpiai bajnok édesapja készíti fel, aki a sportoló edzője is, szintén elmondta a véleményét.

"Természetesen nagyon örülök ennek, mert az egyik legjobb szakember a világon. Olyan szeme van, mint senki másnak, úgyhogy

elég csak ránézni a helyzetre, neki nem kell számítógép ahhoz, hogy kiszámolja, ki hogy üljön és milyen hosszú lapáttal evezzen. Külön örülök neki, hogy nemcsak az én részemről van meg a bizalom iránta,

hanem a többi lány részéről is. Az évek alatt kialakult, hogy mivel ő ért a csapathajóhoz, rá merik bízni magukat akkor is, ha nem ő az edzőjük."

Egy hosszabb pihenő után az új évben kezdett újra edzeni.

"Ez az év arról fog szólni, hogy kicsit visszalendüljünk, nem feltétlenül az eredményekről, inkább a ráhangolódásról. A következő év viszont már a kvalifikációé lesz, minden hamar le fog menni, mert csak 3 év van" –utalt arra, hogy a koronavírus miatt a két olimpia között ezúttal kevesebb idő telik majd el a szokásosnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×