eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Száz nap pihenés után kezdte újra az év sportolónője

Saját bevallása szerint még "semennyire sem" sikerült a ritmust felvennie Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakosnak.

Próbál türelmes lenni magával a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Csipes Tamara, aki több mint 100 nap pihenés után az év elején kezdte újra az edzéseket. A tokiói játékok legeredményesebb magyar sportolója az InfoRádióban elmondta, egyelőre semennyire nem tudta felvenni a ritmust az ünnepek után.

"Egy hosszú pihenő után visszaállni egy olyan monoton rendszerbe, amilyen az élsport, az nem könnyű.

Ráadásul nagyon élveztem ezt a három hónapot, a kislányom óvodás lett,

ez is egy új dolog az életünkben" – vallotta be Csipes Tamara.

Úgy érzi, van még mit igazítani az új életén, bele kell szokni újra egy másfajta napirendbe, küzd, de három-négy hét, amíg újra megtalálja magát, utána már gördülékenyen mehetnek a dolgok. Hogy az "izomláz" vagy más tényezők akadályozzák e manapság, arról azt mondta, a fizikai dolgokkal sosem volt problémája, 22 éve élsportoló.

"Persze ilyenkor fájdalmasabb egy edzés, de az igazából mindegy. Inkább a mentális része nem hiányzott, nehezebb rávenni magam... Amikor ott vagyok, jólesik a mozgás, de maga a visszaállás, hogy hogy menjek, mikor menjek, hogyan álljak a többiek közé, akik már edzésben vannak három hónapja; nehéz úgy lemenni minden nap, hogy

tudom, hogy le vagyok maradva,

és fel kell venni a tempót" – ecsetelte Csipes Tamara.

Ugyanakkor volt már ilyen időszaka, ezért nem is tart tőle.

"Régen sokszor féltem, hogy nem lesz belőle semmi, de annyiszor megcsináltam már, hogy csak időt kell adni magamnak, és kicsi türelmesnek kell lenni" – mondta még.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×