eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 15: U.S. gymnasts from left, Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman and Maggie Nichols, arrive to testify during a Senate Judiciary hearing about the Inspector Generals report on the FBIs handling of the Larry Nassar investigation on Capitol Hill, on September 15, 2021 in Washington, DC. Nassar was charged in 2016 with federal child pornography offenses and sexual abuse charges in Michigan. He is now serving decades in prison after hundreds of girls and women said he sexually abused them under the guise of medical treatment when he worked for Michigan State and Indiana-based USA Gymnastics, which trains Olympians. (Photo by Graeme Jennings-Pool/Getty Images)
Nyitókép: Graeme Jennings-Pool/Getty Images

Százmillió dolláros kártérítés a bántalmazott, molesztált amerikai tornászoknak

Egy indianapolisi bíróság 380 millió dollár kártérítést ítélt meg azoknak, akiket szexuálisan zaklatott, bántalmazott az Egyesült Államok Torna Szövetségének (USA Gymnastics) azóta már elítélt orvosa, Larry Nassar.

A több éve tartó perben az egyik oldalon az áldozatok, a másikon pedig az USA Gymnastics, illetve az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága (USOPC) állt.

Az ESPN televíziós csatorna szerint az összeg „több száz nő”, köztük az olimpiai bajnok Simone Biles, McKayla Maroney és Aly Raisman kártérítési igényét fedezi.

A pénzt az USA Gymnasticsnek kell átutalnia az érintetteknek. A szervezet elnöke, Li Li Leung a szövetség nevében bocsánatot kért az orvos által okozott fájdalomért.

Larry Nassar életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között

265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált.

A feljelentést azonban nem a USOPC, hanem az egyik áldozat, McKayla Maroney tette meg 2017 szeptemberében. Négy hónap múlva az amerikai tornaszövetség összes igazgatója lemondott a botrány miatt, később pedig a USOPC elnöke is távozott a posztjáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×