eur:
394.96
usd:
371.73
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

A kötelező oltás miatt járhat pórul az Australian Opennel Novak Djokovic

Minden bizonnyal nem kapják meg a melbourne-i belépéshez szükséges vízumot azok a teniszezők, akik oltás nélkül szeretnének pályára lépni januárban az Australian Openen.

Erre Daniel Andrews, az illetékes Victoria állam miniszterelnöke tett utalást kedden egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: amennyiben mégis vízumot kap egy ilyen sportoló, arra "néhány hétig kötelező karantén vár".

Egy héttel ezelőtt Martin Pakula, az állam sportminisztere azt mondta, hogy csak a már beoltott játékosok számára garantálják a részvételt, és a sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk a második adag vakcinát a szereplés érdekében. Ezt követően a férfiaknál világelső szerb Novak Djokovic - aki nem volt hajlandó elárulni, hogy esetében mi a konkrét helyzet az oltással - kifejtette:

nem biztos abban, hogy meg tudja védeni címét az év első Grand Slam-viadalán.

Victoria állam kötelező oltási előírást vezetett be a profi sportolók számára, bár a hatóságok azt nem fogalmazták meg egyértelműen, hogy mi a helyzet a külföldről érkező versenyzőkkel.

Arról már korábban döntés született, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között. Az idei tornán mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számított a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosának lett pozitív a koronavírustesztje. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×