eur:
393.54
usd:
364.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Stefano Domenicali, CEO of the Formula One Group, looks on from the grid before the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Döntöttek a következő szezon Forma-1-es sprintfutamairól

Nagyon sikeresnek nevezte az új versenyformát Stefano Domenicali.

A 2022-es idényben a Forma-1-es világbajnokság nagydíjainak egyharmada sprintfutamos versenyhétvége lehet. Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója szerint az idén bevezetett újítás minden eleme "elképesztően sikeresnek" bizonyult, a futamok utáni értékelések pedig túlnyomó részben "szuper pozitívak" voltak.

Idén két helyszínen, Silverstone-ban, majd Monzában rendezték meg úgy a futamot, hogy péntek délután tartották az időmérő edzést, melyet annak alapján szombaton követett egy 100 kilométeres sprintfutam. Utóbbin az első három helyezett vb-pontokat is gyűjthetett, illetve annak eredménye határozta meg a vasárnapi nagydíj tényleges rajtsorrendjét. Idén harmadik futamként a Brazil Nagydíjon lesz hasonló a lebonyolítás.

Az 56 éves olasz sportvezető kifejtette: a sikeres fogadtatásnak köszönhetően a 2022-es versenynaptárban még nagyobb teret kapnak a sprintfutamos versenyhétvégék, és a nagydíjak "több mint harmadánál" már hasonlóra lehet számítani.

A Forma-1-ben jövőre a tervek szerint 23 versenyből áll a vb-sorozat, így hét vagy nyolc nagydíjat is megelőzhet majd sprintfutam.

Az elnök-vezérigazgató megerősítette, hogy a következő szezon március közepétől november közepéig tart majd.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×