eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ansu Fati, a Barcelona játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

Visszatért a Barcelona ifjú csillaga

Ansu Fatinak mindössze tíz perc kellett ahhoz, hogy közel egyéves kihagyása után visszatérve újra gólt szerezzen.

A fiatal csatár kiváló formában játszott 2020 őszének első felében az FC Barcelonában, 18 évesen gólt szerzett az ukránok ellen a spanyol válogatottban, szeptember legjobb játékosának választották a La Ligában, s amikor a Ferencváros kapuját is bevette a Bajnokok ligájában, az első futballista lett, aki a 18. születésnapja előtt egynél több gólt jegyzett a BL-ben. 17 évesen és 359 naposan az El Clásicók történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

November 7-én, a Betis elleni bajnokin térdsérülést szenvedett. Eleinte négyhónapos kihagyást jósoltak az orvosai, de a műtét után kiderült, még hosszabb pihenőre van szükség. Kilenc hónap után állhatott edzésbe, majd vasárnap, a Levante ellen játszott újra bajnoki mérkőzést.

Tíz perccel a pályára lépése után már gólt szerzett, beállítva a Levante elleni mérkőzés 3-0-s végeredményét. Nem volt éppen döntő gól, de a barcelonai Sport azt írta, visszatért az a játékos, akire a Barcának szüksége van. Pedri, Jordi Alba, Sergio Agüero, Martin Braithwaite és Ousmane Dembélé továbbra is sérült.

A mérkőzésen négy tizenéves játékos is szerepelt a katalánoknál, közülük az osztrák-török Yusuf Demir nem a La Masia neveltje, a többiek igen. Így Ansu Fati, Nico González és Gavi. Mint egy régi fotóból kiderült, Ansu Fati és Gavi tényleg gyerekkori barátok – akik ma már a Barcelona első csapatának tagjai.

Fontos győzelem volt ez a Barcelona számára. A hatodik mérkőzése után a csapatnak immár több pontja és több szerzett gólja van, mint tavaly ugyanebben a szakaszban, amikor még Lionel Messi is a fedélzeten volt.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×