eur:
389.5
usd:
363.39
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik az RB Leipzignél
Nyitókép: forrás: twitter.com

Magyar csapatkapitánya lett az RB Leipzignek

Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb hozott döntést a kérdésben.

Gulácsi Péter lett a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya.

A lipcsei klub bejelentése szerint Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb döntése, hogy a magyar válogatott kapus lett a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzer utódja.

"Teljes mértékben elismert a csapaton belül, utat mutat a többieknek, és az együttes egyik szóvivője" – mondta Marsch az új csapatkapitányról.

A 31 éves futballista – aki eddig csapatkapitány-helyettes volt – úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is számára az új tisztség. Helyettese Kevin Kampl és a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Gulácsi 2015 óta játszik az RB Leipzigben, jelenlegi szerződése 2025-ig szól. Csapatához szombaton éppen a bajnoki címvédő Bayern München látogat. Bár a kapust vasárnap az 1-0-ra elveszített albán-magyar világbajnoki selejtező szünetében kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, edzője elmondása szerint a Bayern ellen ismét ő védheti a lipcseiek hálóját.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×