eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosa a csapat edzésén Kolozsváron a kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt egy nappal, 2017. augusztus 31-én. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont augusztus 31-től szeptember 17-ig. A C jelű csoportban a magyar, spanyol, horvát, a cseh, a montenegrói és a házigazda román gárda szerepel. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Spanyolországban is nagy téma a magyar sztár, aki a Barcától a Real Madridhoz igazolt

A kivételesnél is ritkább alkalom, hogy egy magyar sztársportolóval Európa egyik legtekintélyesebb sportnapilapja, a madridi Marca interjút csinál. A Hanga Ádámmal készített beszélgetés apropója kuriózum számunkra is: ő lehet az első magyar sportcsillag, aki tétmérkőzésen a Barcelonában és a Real Madridban is szerepel.

A Marca beszámolója szerint „Hanga Ádám volt az Endesa Liga bemutatójának egyik főszereplője, amelyet kedden tartottak a kosárlabdázók sorozatát támogató energiacég székhelyén. A játékost csend veszi körül, miután elhagyta Barcelonát, annak ellenére, hogy még egy év hátra volt a szerződéséből, és aláírt a Real Madridhoz.”

„Nagyon biztos voltam abban, hogy Spanyolországban akarok maradni – mondta Hanga. – Amikor a Barcelona közölte velem, hogy nem kínál hosszabbítást, beszéltem a családommal és az ügynökeimmel. Amikor Madrid felhívott, nagyon világos volt számomra a helyzet.”

Ezután a Marca idézi a magyar kosárlabdázót, aki azt mondta, „a Madrid nagyszerű klub”, és már nagyon várja, hogy a fehér mezben szerepelhessen a tétmérkőzéseken. A hét végén rendezik az Endesa Szuperkupát, ez egy olyan trófea, amelyet még sosem nyert meg: „Nagyon izgatott vagyok, mert ez lehet az első cím, amit megnyerek a Real Madriddal. Nagyon nehéz lesz, meccsről meccsre kell haladnunk.”

Az első ellenfél szombaton a Lenovo Tenerife lesz. A döntőben Hanga akár korábbi barcelonai csapattársaival is találkozhat.

„A tapasztalat mindig segít egy El Clásicón, mivel ismerem a játékosokat, tudom, milyen figurákat játszanak.”

Első tapasztalatait is megosztotta: „Nagyon élveztem a három felkészülési meccset új társaimmal és Lasóval (az edzővel – a szerk.). Olyan csapatban vagyok, ahol szeretnek engem, és én élvezhetem a kosárlabdát.”

A Marca kiemelte, hogy Hanga a legutóbbi szezonjaiban több poszton is szerepelt. A magyar válogatott legjobbja úgy véli, neki mindegy, hol játszik: „Bárhol játsszon, ahova az edző állít. Nem érdekel, hogy milyen pozícióban kell játszanom. Támadóként csináltam a karrierem, de játszottam irányítóként és védőként is.”

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×