eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Füstbomba a pályán a harmadik angol gól után a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibo

Szijjártó Péter a magyar–angol előtt az UEFA-nak: nincs ok az aggodalomra

Az európai szövetség főtitkár-helyettese budapesti megbeszélésén figyelmeztetett, hogy szigorúan fogják büntetni a nézőtéri atrocitásokat.

A Népszava azt írja, megbízható forrásból úgy értesültek, hogy azért jött már múlt szerdán Budapestre Kevin Lamour, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főtitkár-helyettese, mert a pénteki magyar–angol világbajnoki selejtező előtt egyeztetni akart Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, illetve Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökével, az UEFA alelnökével.

A találkozón Lamour azt kérte, hogy a magyar illetékesek az eddigieknél többször hívják fel a figyelmet a sportszerű szurkolás fontosságára, ne legyen botrány a pénteki meccsen. A főtitkár-helyettes arról is tájékoztatta vendéglátóit, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) sokkal szigorúbban szankcionálja a lelátói rendbontásokat, mint az UEFA – teszik hozzá.

A lap szerint

a magyar külügyminiszter a fölvetésre úgy reagált, nincs ok az aggodalomra.

Keresték a Külügyminisztériumot, hogy mi a véleményük a találkozó után, „minden rendben volt-e és kit terhel a felelősség azért, ha a FIFA valóban szigorúbban lép fel az UEFA-nál is?”, de választ egyelőre nem kaptak.

Hozzáteszik, hogy a megbeszélésről szeptember 2-án saját Facebook-oldalán Szijjártó Péter is beszámolt, lásd alább.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar–angol világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt. A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×