eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az angol csapat játékosai letérdelnek a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Komoly következményei lehetnek a magyar-angolon történteknek

A szurkolók nem fogadták meg Marco Rossi és az MLSZ kérését sem, az angolok a FIFA-hoz fordulnak. Az UEFA már korábban döntött.

A FIFA-hoz fordul az Angol Labdarúgó-szövetség a csütörtök esti budapesti vb-selejtező (0-4) előtt és alatt történtek miatt, az angolok szerint a kifütyülés - a rasszizmus elleni tiltakozás jegyében végzett térdepléskor - mellett majomhuhogás is volt a Puskás Arénában.

A majomhuhogásról a Sky csatorna értekezik, ezt kifejezetten Raheem Sterling játéka alatt lehetett hallani. Őt a tudósítás szerint meg is dobálhatták, amikor gólját ünnepelte.

Jude Bellingham is hasonlóan járt, amikor a fekete pólós szurkolók közelében haladt el.

A dobálással a BBC is foglalkozik, a képeken is látszott, amint rengeteg műanyag ivóalkalmatosság repül a pályára.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt a meccs után dobálhatták jéggel, de neki nem volt tudomása rasszizmusról, csak később mondták neki.

A panasztételről Harry Kane csapatkapitány tett bejelentést.

Ismert, az UEFA hasonló szurkolói magatartás miatt már három UEFA-meccset (Eb-selejtezőt) zárt kapussá nyilvánított a magyar válogatott számára, nem volna meglepő hasonló ítélet a FIFA-tól sem.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×